Blog - svibanj 2008
utorak, svibanj 20, 2008
Kako već svi znate u nedjelju smo ponovno pruzeli posljednju poziciju u našoj ligi jer smo izgubili u Šipovcu 2:1, a naš konkurent za pretposljednje mjesto je pobjedio u Breziku 3:1. Ne želim puno o našoj utakmici jer je bila sasvim tipično naša, imamo šanse i inicijativu i onda zbog naše greške dobijemo gol i sve to izgubimo. Takvo zbivanje u nogometu može se slobodno nazvati "nizanski sindrom".

Sada se otvaraju mnoge kombinacije u našoj ligi i za prvo i posljednje mjesto, a čak i jedno o drugom indirektno ovise jer Đurdan igra sa Zoljanom posljednje kolo, koji je izgubio u nedjelju u Markovcu i tako tri kola prije kraja predao njima vodeću poziciju.

Pa da rekapituliram malo te kombinacije.

Pretpostavit ću prvo da će Markovac dobiti sve tri utakmice do kraja tada će im i Zoljan moći pustiti u zadnjem kolu (naravno morati će izravno pratiti utakmicu Markovca da se ne bi zeznuli), pa će tako i Đurdan vjerovatno pobjediti sve tri tekme do kraja, dakle u ovoj kombinaciji smo iza sigurno iza njih. Naravno, da ne bi bilo jednostavno, ova kombinacija ima i svoje varijacije. Ako je Markovac prvi, to znači da moraju proći i kvalifikacije da bi mi ostali, a njihova želja i fin. mogućnost za time je pod upitnikom.

Druga pretpostavka je da Markovac neće pobjediti sve do kraja, jer će vjerovatno Zoljan pokušavati kupovati utakmice protiv njih, jer Zoljan očito ima veće ambicije na prvo mjesto nego prvospomenuti. U tom slućaju Đurdan neće osvojiti svih 9 bodova, jer će ih i zoljan tući u zadnjem kolu, te tako imamo "teoretsku" šansu da ih zaobiđemo ako mi osvojimo barem 7 bodova.

I da ne bi bilo tako jednostavno i ne usredotočimo se samo na Đurdan, tu je i Velimirovac koji ima 2 boda više od nas, tako da postoji i tu neka mizerno mala šansica. Mada mislim da i oni imaju neke unaprijed osigurane bodove koje će tek pokupiti.

Naravno, oko prvog mjesta se otvara još jedna kombinacija sa dvije različite mogućnosti ostanka u ligi i nama, Đurdanu i Wellsu. Ako prvi bude Markovac, njihova šansa prolaska u viši rang je svojom dobrom igrom i dugom klupom, a s druge strane Zoljan ima stvarno veliku šansu da, ako bude ovdje prvi, osigura prolaz u viši rang već i prije samih kvalifikacija, na onaj drugi, jednostavniji način, jer očito je da oni ove sezone najviše ulažu u svoj kadar i ambijent, te bi bilo nedopostivo od strane tih financijera da se prolaz i ne ostvari.

Ali da zaboravimo sve te teorije zavjere bazirajmo se samo sada na našu igru jer o tome ipak najviše ovisimo. Crne prognoze su i da mi ne možemo više skupiti puno bodova do kraja. Ipak, svi znamo kakav je odaziv na tekme za kirvaj kada je sljedeće kolo protiv Podgorača. Upravo zbog tog neodaziva i nedostatka kvoruma na terenu mislim da će u nedjelju biti jako teško. A nema ti gore nego osramotiti se pred svojom publikom i to upravo onda kad ih je najviše. Zato apeliram na odaziv svih registriranih seniora na tekmu u nedjelju, svi, baš svi su potrebni.

Zatim idemo u Lilu, a svi znamo kako igra Lila ovaj proljetni dio prvenstva. I tamo će biti teško, ali nekako mi ovaj Zagorac iz Beljevine ulio trunčicu nade u tu tekmu.

A zadnje kolo dolazi Stipanovci, tu se možda i možemo nadati nekog boda, ali nemojmo brzati s pribrajanjem na tablicu. Uglavnom, to je zadnje kolo i do tada će se ipak nešto više znati i suziti će se valjda izbor mogućih zbivanja.

Sve u svemu ovo je jedna zaista zanimljiva sezona u 2. ligi NS Našice, šteta samo što smo mi jedni od glavnih aktera sa začelja.

Komentari

 • kombinacije, kombinacije, kombinacije...pa kako vam to vise ne dosadi. uzeli ste 5 bodova u prvom dijelu prvenstva i sada ocekujete da ostanete. niti jedan pravi trening niste odradili ove sezone. umjesto toga pijete i kartate. smijesni ste. ovakav nerad i nedostatak kucnog odgoja zasluzuje bundes ligu iduce godine. (realist 21.05.2008. 08:22)
 • Zato danas i igramo s Dinamom (iz Budimaca) da vidimo šta nas čeka. (Zagorac 21.05.2008. 12:56)
 • ispadate iz lige, prihvatite tu činjenicu, jedini konkurent vam je wels, a đurdan 100% ne ispada........ (anonimac 21.05.2008. 14:28)
 • Nada umire zadnja, a ona još postoji!? Ja tipujem na Wels.
  P.S. Moja isprika Guji jer Čujem da je položio i zadnji ispit. (UJO 22.05.2008. 18:55)
 • nkomladinacniza @ 04:26 |Komentiraj | Komentari: 0
  srijeda, svibanj 14, 2008
  S obzirom da tajnik taji fantastične rezultate u zadnje dvije utakmice dobio sam nalog od predsjednika kluba NK Omladinac Niza da informiram svekoliku javnost o «veličanstvenim» pobjedama!
  Tako smo prvo pobijedili u vječitom derbiju naše vječite rivale iz Breznice Našičke s 3:1, u jednoj iznimno napetoj utakmici (koju nisam mogao ni gledati pa sam bio u birtiji) ali su mi drugi rekli.
  Puni samopouzdanja i hrabrosti otišli smo na gostovanje u Lađansku i u triler utakmici pobijedili 1:0. Zašto triler!? Pa sam rezultat govori za sebe a pogotovo kad se zna da smo dobili 3 žuta kartona i u zraku je «visio» crveni za naše najborbenije igrače (Benđo i Dankoš) koji ništa nisu htjeli prepustiti slučaju i koji su pokazali iznimnu srčanost u ovakvoj neizvjesnoj utakmici.
  Na krilima tih pobjeda idemo u Šipovac nastaviti niz osvajanja bodova gdje se nadam da će i drugi pokazati svoje prave mogućnosti.
  I ovako usput da napišem da je državna pravobraniteljica za djecu pokrenula istražne radnje protiv «nepoznatih» počinitelja zbog točenja alkohola malodobnim osobama.

  Komentari

 • a čuj bez obzira na tvoj i većine ostalih,sarkastični komentar na naše pobjede ipak su te pobjede zaslužene ako ne ove onda prošle sezone (sjetite se Lađanske prošle sezone)...
  Al dobro nije još ništa gotovo, sad se tek treba borit, Šipovac je vjerojatno i najteži protivnik do kraja (nije Lila jer znam da će oni napravit sve da Đurda bude zadnji, a Stipanovci su takodjer ljuti na Đurdan jer su ih ovi sudački pokrali i to u Stipanovcima), znači sada u Šipovcu šta bude bude, bod bi bio ko kuća.... Podgorač bi se morao pobjediti jer smatram da smo jednostavno kvalitetnija ekipa.... ZA Stipanovce i Lilu sam dovoljno rekao..... Jbg sve to lijepo zvuči ali treba to i odigrati.... SRETNO DEČKI !!!! (Floky 14.05.2008. 16:17)
 • Dečki riješeno za nedjelju, sudi jedan od najboljih ako ne i najbolji sudac, BIGO!!! (Zagorac 16.05.2008. 14:01)
 • Svi znaju osim povjerenika (vec 16.05.2008. 23:39)
 • nkomladinacniza @ 04:27 |Komentiraj | Komentari: 0
  SLJEDEĆA UTAKMICA

  SENIORI
  Slijedeća utakmica
  Prvenstvena - nedjelja 27.5. 17.30 sati
  Niza: Omladinac - slobodan 
  Posljednja odigrana:
  Prvenstvena 20.5.2018.
             Niza: Omladinac -Zagorac 1952 Beljevina 2:0
  Strijelci; 2x Mihael Mihić 
  PIONIRI
  Slijedeća utakmica:
  Prvenstvena 26.5. subota 16.30 sati
      Niza: Omladinac - Zoljan
       Posljednja odigrana
  Prvenstvena 19.5.2018.
   Klokočevci: Slavonija - Omladinac Niza 1:1
   Strijelac: Leon Budić
  POČETNICI U-10
  Slijedeća utakmica
  Prvenstvena  26.5. subota u 10 sati
     Niza: Omladinac - Mladost Čačinci
  Posljednja odigrana
        prvenstvena 19.5.2018.    
   Markovac: Željezničar- Omladinac Niza 6:2
   Strijelci: Petar Barišić i Noa Paska
  VETERANI:
  Slijedeća utakmica:
  Prijateljska -25.5. petak 18 sati
   Niza: Omladinac - Croatia Velimirovac
   Posljednja odigrana:
  prijateljska 18.5.2018.
    Niza: Omladinac -Đurđenovac 7:2
  Strijelci: 2x Tomica Barišić-Metalni i franjo Bodakoš, po 1x Mirko Pleša, Domagoj Liović i Ivica Komak.

  Za raspored svih utakmica veterana klikni  dolje na ikonu
    


  Treninzi: na igralištu 
  FACEBOOK
  MI SMO PRVACI

  Arhiva
   
  Index.hr
  Nema zapisa.