Blog - svibanj 2007
srijeda, svibanj 30, 2007


Mladic ulazi u apoteku i kaze apotekaru: "Dobar dan, mogu li dobiti
jedan kondom? Moja me djevojka pozvala na veceru i mislim da
i ocekuje nesto od mene."
Apotekar mu daje kondom, a mladic izlazeci zastane pa se vrati:
"Molim vas dajte mi jos jedan kondom, zato sto je i sestra
moje djevojke slatka, a uvijek prekrizi noge na tako provokativan nacin da ja
mislim da i ona nesto ocekuje od mene!"
Apotekar mu daje i drugi kondom, kad se mladic opet obrati: "Najzad,
dajte mi jos jedan kondom, jer je mama moje djevojke jako zgodna zena, a
kad god me vidi ona pravi aluzije ... a posto me ona pozvala
na veceru, mislim da i ona nesto ocekuje od mene!"
Za vrijeme vecere, mladic je sjedio sa svojom djevojkom s lijeve
strane, dok su sestra i majka sjedile nasuprot njima.
Kada se pojavio otac, mladic je spustio glavu i poceo se moliti:"Dragi Boze, blagoslovi ovu hranu ... hvala ti za sve sto nam dajes...!!!"
Par minuta kasnije mladic se dalje molio: "Hvala ti Boze za tvoju milost.."
Deset minuta kasnije, mladic se i dalje molio drzeci glavu pokorno
spustenu.
Drugi su se pogledavali iznenadjeno, a najvise se cudila njegova djevojka.
Priblizila mu se i sapnula mu na uho: "Nisam znala da si toliko religiozan!!!"
A mladic joj odgovori: "Ni ja nisam znao da ti je tata apotekar!!!"njamibang

Komentari

 • komentar (gošća 03.06.2007. 22:29)
 • gdje je ta niza??? (mirko 06.06.2007. 09:52)
 • Benđolika, sisaj! (drvo 09.06.2007. 12:43)
 • BENĐO AKO TI JE STALO DO ŽIVOTA MAKNI TU SLIKU!!! (L 25.06.2007. 13:12)
 • pozdrav mir vama (PAPA 29.06.2007. 15:30)
 • nkomladinacniza @ 06:55 |Komentiraj | Komentari: 0
  utorak, svibanj 29, 2007


  Kako sam trenutačno raspoložen za pisanje, a nemam neke inspiracije, ni teme, citirati ću odlomak knjige koju znam prelistati kada mi forma i nije na zavidnoj razini (znači listam je često), a može je svatko u klubu posuditi. Riječ je o Nogometnom priručniku kojeg je napisao profesor Andro Mršić, bivši igrač NK Croatia Đakovo.
  Možda u ovih par sljedećih redaka prepozna sebe ili nekoga od suigrača, zapravo sve se ovo može primijeniti i u stvarnom životu, pa pročitajte i vi koji nogomet samo gledate, a opet u njemu jednako uživate.

  «MOJ TIP IGRAČA

  To je pravi drug za sve vrijeme, kako na igralištu, tako i izvan njega.
  To je igrač koji svake sekunde ulaže krajnje napore i na treningu i na utakmici.
  Neprestano se trudi da nadvisi svoje slabosti i usavrši prednosti.
  Nikada se ne opravdava, shvaćajući da je najveći napor, ali da ima nekih stvari nad kojima nema kontrolu.
  Svjestan je da se dobre i loše navike formiraju za sve vrijeme.
  Shvaća da su u nogometni suci ljudi i da neumjesno kritiziranje ili nesportsko ponašanje može ih navesti da, kasnije u igri, donesu nepovoljnu odluku.
  Ne predaje se nakon loše dodane lopte, netočnog pucanja na vrata i neuspješnog utrčavanja prema protivničkim vratima.
  Nikada ne kritizira nekog od suigrača radije pokušava pomoći nekoj osobi nego da ju vrijeđa. Shvaća da je nogomet kolektivna igra, a da je momčad često onoliko jaka, koliko je jak njezin najslabiji pojedinac.
  Nikada ne pokušava podcijeniti protivnika. Ma kakav igrač s loptom u svom posjedu u stanju je pobijediti vas.
  Uvijek je lojalan prema svom timu, svojoj školi ili radnom kolektivu, i prema svom treneru. On zna što je to lojalnost i uvijek pomaže.
  Zna – u momčadi svatko neće uvijek biti potpuno zadovoljan sa svim odlukama i postupcima u toku sezone. Shvaća da se mora prilagođavati situacijama u timu, a ne tim njegovoj situaciji. Prihvaća zajedničke odluke, koje su najbolje za njegov tim.»


  Komentari

 • Nekako sam u svemu ovome prepoznao sebe... (Rudy 29.05.2007. 17:14)
 • Očito je da si to mene opisiviao... (flopy 30.05.2007. 14:33)
 • Netko kao flopy liči jedino Miri (Rudy 05.06.2007. 20:28)
 • A šta je s onim da takav igrač ostavlja i život na terenu ako se to traži od njega? (kao ja na primjer) (Netko 21.02.2008. 09:51)
 • nkomladinacniza @ 06:56 |Komentiraj | Komentari: 0
  ponedjeljak, svibanj 28, 2007
  Ta druga riječ za proslavu crkvenog goda uvijek mi je bila enigma. Oduvijek se za taj događaj u Nizi govori kirvaj, a opet tko imalo prati hrvatsku glazbenu scenu zna za pjesmu vokalno-instrumentalnog sastava «Gazde» pod nazivom «kirbaj u Parizu». A dobro što je Pariz spram Nize, sitna riba. Valjda grad veličine kao što je naš i zaslužuje da imamo poseban naziv za ovakav event.

  Dakle, jučer je bio kirvaj u Nizi. I kako to obično biva za ovaj dan svi Nizani imaju očekivanja velika, a rezultat obično izostane. Uvijek bude tisuću ideja, a rijetko tko nešto stvarno i poduzme. Znači ono «puno babica, a kilavo dijete». Ove godine naš predsjednik se pobrinuo da barem nešto učini po tom pitanju. Organizirao je cjelodnevni rad našeg kafića zajedno s površinom zavidno velikom terasom, te sa vrhunskom glazbom i još boljim osobljem. Upravo ovo posljednje mu je donijelo toliki uspjeh. Angažirajući (volonterski naravno) ta dva profesionalca drugo se nije moglo ni očekivati. Kapacitet cijelog kompleksa je bio za 80-tak ljudi, što je naravno bilo premalo i uvijek se tražila stolica više, ali to i je dokaz kvalitete usluge i uspješnosti ovog poduzetničkog poduhvata našeg predsjednika.
  A gosti sve sami uglednici, članovi različitih uprava, nosioci zavidnih titula i visokih položaja u vladajućim strankama. A za takve goste, naravno samo najbolje. Sokovi iz nepovratne ambalaže ili u čišćim čašama i točeno Osječko sa minimalno pjene, točeno od pravog profesionalca, nazovimo ga gurmana za pivo. Enologa za napitke spravljene samo od najboljeg hmelja i ječma te od polupročišćene Dravske vode. I tko takvim konobarima ne bi ostavio nešto bakše . Jer kad pogledaš kako su se ti dječaci trudili, kako su samo Einstainovski precizni, dotjerani po stilu Viktora Drage i građeni kao Michelangelov David, znaš da dečki zaslužuju i više od kune. Zaslužuju i ono najviše što mogu dobiti u tom trenutku, Essekerr s kikirikijem na vaš račun.
  Zabava je dosegla vrhunac, onu G točku kada je baka Ana došla do ovog kafića sa 3 zvjezdice, da provjeri sitost svoga najdražeg unuka. Ali tko može biti gladan pokraj toliko hranjivog napitka. Tako je konobar F jučer za svaki obrok imao nešto sa Osječkog menia. Za doručak Osječko od pola kile, za ručak dva Essekerra, a za večeru 3 vrečice kikirikija, jer ipak mu je i cura došla. Čak si je i međuobroke sam spravljao laganim pokretom lijeve ruke na polugu točionika dok je u desnoj držao pvc čašu koja je svakim mililitrom postajala sve teža, a njemu opet sve draža.
  Sumorno poslijepodne začinili smo živom glazbom, tj. pjevanjem Rudija i Cobre, mladih nada u usponu karijere. Ovaj prvi je očito mislio da je na nekim karaokama, a dobro znate da on i tamo pjeva bez teksta i bolje od originala. Po završetku gaže, obojica su otišla mirno na kat doma i tamo bez ometanja javnosti vodili borbe s laminatom i pločicama.

  Na radnom mjestu me posjetila i ONA i jedina nam u tom danu donijela kolača, koje je sama spravljala. To je znak da ipak misli i na mene uz svu tu silnu školu ili je to zapravo donijela Flopiju, pa ja sad ispadam naivan kao i inače. Kako god, njoj svaka pohvala, a vama drugim curama, SRAM VAS BILO. Morati ćete se sad dobro potruditi da se iskupite zbog ovog propusta.

  Večer mi je obilježila NINA, koja mi je pozdravljala sina 165 puta, a još i sada mi njezino ime odzvanja u ovom vakuumu što imam između ušiju.

  Do jutra je sve ostalo uglavnom bilo mirno, samo što se cjenik i normativ pića mijenjao svake minute, ali to gostima baš i nije smetalo, važno je da se toči. I onda oko 03:00 napokon fajront. Dobro, nazovim ga tako, jer nisu još svi otišli svojim kućama. Neki mladi juniorci su očito od umora i teške subotnje utakmice malo odspavali gore na bivšem Filipovom kauču koji vodi dinamičniji život nego ja. Drugi su vodili intelektualne diskusije sa drugim, već gotovo naspavanim, ozbiljnim Nizanima uz obavezan lavež vlasnikova psa Lole i prijetnje intervencijama jakih snaga MUP-a. Treći su se zabavljali po dječjem parku oko škole, jer očito je, da male doze alkohola doprinose razvijanju stvarno čudnih emocija, a neke vraća i u djetinjstvo. Čak je i nespretni koš u parku, sram ga bilo, slučajno TRI puta pao nekome na desni volej i slomio se. Pa kuda taj koš gleda.
  I moj sukonobar je bio u nekom svom filmu. Združio se s vlasnikom njegove najbolje pivovare i obilazio druga sela naše općine. Možda je iza toga neki veći cilj, pa se Flopy želi domoći nekih dionica i tako napokon uživati u neograničenim količinama najboljeg piva. Ako je tako, onda je opravdano.
  Ili je samo uvidjevši da sam ja ipak ispod 2 promila, prepustio da obavim sve one završne poslove koje konobari i inače najviše vole, pravljenje obračuna, sklapanje terase, čišćenje unutrašnjosti, razvrstavanje ambalaže i ono najbolje, vođenje pijanih gostiju kući i kontrola istoga.
  I to kao da nije bilo dovoljno, na kraju me taj kao «prijatelj», sukonobar pokušao i ugušiti plinom iz boce točionika, očito s namjerom da mi otme krvavo zarađen bakšiš. Zato sam njega prvo odveo kući, a onda druge uspavane dječake, koji kako sam čuo danas nisu imali snage (od umora) ni da u školu otiđu. Sad još samo treba da im i ispričnice pišem.
  Sve u svemu ocjenjujem ovaj kirvaj zadovoljavajućim i nadasve zanimljivim. Jer bilo je puno tih sitnih zbivanja, a svako zbivanje je zanimljivo, bilo ono dobro ili loše. Važno da se krećemo, kakvim god to tempom i smjerom bilo.


  Fučkaš Pariz, dođite svi u Nizu….  Komentari

 • Malo me prevarilo! (Rudy 29.05.2007. 17:17)
 • Meni si rekao da mi komšinica nije pekla sama kolaće, da i ne zna kuhati. (Vec 29.05.2007. 20:24)
 • Zna ona dobro da ja to nikad ne bih rekao, pa čak i da je istina, a nije. Kuha bolje nego svi francuski kuhari zajedno..! Vec ne budi zločest, zabranit ću ti komentiranje. (nk omladinac
  30.05.2007. 13:49)
 • Zaboravio si napisati da je Rudi potpisao pristupnicu i da sad nestrpljivo očekuje člansku iskaznicu!!! (Zagorac 01.06.2007. 13:03)
 • Ma ne bi valjda Kruno tako nešto slagao. Doduše zbilja nisam ispekla te kolače ali da baš uopće ne znam kuhati, pa kakva bi to sramota bila. Morati ću organizirati nekakav objed za sve 'nevjerne Tome' u mom sudjedstvu, a Kruno će biti sudac! (ONA 03.06.2007. 18:32)
 • Šalim se. Što smo vrući, al što se tiće objeda pa ljudi smo. (Vec 04.06.2007. 20:02)
 • Ja bih bio previše subjektivan da takvo što ocjenjujem,jer svi znamo na kakav smo način ja i ONA povezani.... (nk omladinac 08.06.2007. 21:27)
 • nkomladinacniza @ 07:00 |Komentiraj | Komentari: 0
  subota, svibanj 26, 2007


  Kako se sutra u Nizi obilježava Crkveni god, osim juniora svoju utakmicu su u isto vrijeme odigrali i seniori. Juniori su na našem terenu pobijedili juniore Victorie iz Markovca, a seniori izgubili u Lađanskoj, u jednoj vrlo napetoj i nadasve dramatičnoj utakmici.

  Kako je juniorima bila potrebnija pobjeda žrtvovali smo našeg prvog vratara i ostavili ga u Nizi. Na juniorsku je nekim čudom došao i mali Cobra što nas je gotovo šokirala i opet je nezasluženo ponio titulu junaka susreta. Prvi dio su dobili gosti sa 1:0, a onda je u 46' u igru ušao gore spomenuti Cobra i donio preokret. Drugim dijelom su naši dječaci totalno dominirali i konačno pobijedili sa 3:1. Još je jedan događaj obilježio ovu utakmicu, Hrvoje je dobio žuti karton u 28' zbog preoštrog starta. Vjerujte mi, nisam ni ja vjerovao dok to nisam pročitao u zapisniku.

  Mi, seniori smo u Lađansku došli sa 12, nazovimo ih igrača. I to je su stvarno bilo sve od nas, jer nismo imali ni predstavnika kluba ni fizioterapeuta, a ni trenera. Sva sreća da se Panker tamo muvao pa je on obavljao te funkcije fiktivno. Sva sreća da Metalac nije ni znao da idemo u goste, pa je barem igrača bilo relativno dovoljno. Utakmica je završila, neki bi rekli sumnjivim rezultatom, 5:3 za domaćina, ali citat iz zapisnika to opovrgava:
  Zapažanja delegata: «ORGANIZACIJA UTAKMICE PO PO (Stvarno piše dvaput PO) PROPOZICIJAMA NATJECANJA 2.ŽNL NAŠICE. ŠPORTSKE ISKAZNICE OBJE EKIPE UREDNO OVJERENE. DEŽURNO VOZILO NA 107-BB SA VOZAĆEM OSIGURANO. U 62. MIN. OPRAVDANO DOSUĐEN KAZNENI UDARAC ZA GOSTE KOJI JE I REALIZIRAN. DOMAĆI BOLJI TIJEKOM CIJELE UTAKMICE ŠTO SE VIDI IZ KONAČNOG REZULTATA. PONAŠANJE SVIH SUDIONIKA UTAKMICE VRLO FER I KOREKTNO. SVE OSTALO U NAJBOLJEM REDU.

  NA 107-BB»

  Ovaj penal za nas je pucao Dankoš koji je danas bio golman, te je tako izjednačio svoj učinak, tj. postiže jednako golova i kad brani i igra kao napadač, te sada ima ukupno dva pogotka kroz cijelu sezonu, a i Rudiju se posrećilo pa ga lopta jednom pogodila u glavu i skrenula u gol.

  Komentari

 • Samo znaš srat protiv mene, a ne bi me pohvalio da sam poentirao za smanjenje na 2:1. Gdje ti je karakter? (Rudy 29.05.2007. 17:16)
 • Lagano dati gol na onakvu asistenciju.... (nk omladinac 30.05.2007. 11:02)
 • nkomladinacniza @ 07:01 |Komentiraj | Komentari: 0
  utorak, svibanj 22, 2007
  Omladinac – Radnik 3:2

  Za početak, moram pohvalit kosioca Grbavice. Ja ne moru vjerovat da ovakvo šta može izgledat tako idealno. Izađem danas na teren i jednostavno se prvih 20 minuta divim toj umjetnosti od košnje. Grbavica je Mona Lisa na nogometno igrališnoj sceni. Ovakvo što ni MasterCard ne kupuje. Taj stil, gracioznost, kirurška točnost pri rezanju svake travke je fascinantna. Staneš kod stative i pogledaš na drugu stranu i što vidiš? Tako je, ti ni ne znaš u što gledaš. Da li je to more zelene bolje? Da li je ovo već ta buduća zagrebačka Arena samo je parket zelen? Da li sam ja uopće budan? Jesam možda još pijan od sinoć pa haluciniram (dobro ovo je i moguće)? Tisuće pitanja, a samo jedan odgovor. Vrhunska košnja. Kod nas protivnici čim kroče lijevom nogom na teren plješću. Aplaudiraju Mikelanđelu (sad misliš da ne znam kako se piše, upravu si) travnatih terena, tj. majstoru svih kosilica svijeta. Koscu kojem je Grbavica strop Sikstinske kapele, a ovo čudo nanotehnologije od naše kosilice njegov kist. A tek kad pogledaš te bijele crte koje ovaj teren ograničavaju, ali mu daju i taj poseban štih koji gostovanje u Nizi čini protivnicima savršenim toliko da im je gotovo i žao pobijediti ekipu koja ima ovakav teren, a nisu ni navikli na ovakvo što. A onda (još stojiš kod stative) osvrneš se iza sebe i vidiš tu zelenu mrežu koja je napeta toliko točno da mi ju je ponekad i žao skinuti. I upravo ta točnost svih linija crta, osobito kruga na centru i polukrugova (r=9,15m), te kutova mreža svrstavaju ovaj spomenik kulturne baštine od terena u razdoblje realizma, a opet ti sitni detalji kao dodatne špagice na mrežama, zastavice različite visine i masa nepravilno raspoređenih krtičnjaka daju Grbavici dozu baroka i impresionizma. I sad iako teren zasjenjuje svaku našu igru osvrnut ću se i na samu utakmicu.

  Počelo je naravno sramotno za naš klub. Naš zapisničar, tajnik, igrač, veteran i tko zna kakve još ima funkcije u klubu ne zna ni ime našeg najboljeg igrača, pa je takvom pogreškom već i prije početka utakmice otjerao 50% naših navijača, a ostale svojim kasnijim ulaskom u igru. A u 10-oj minuti još jedna pljuska. Dobili smo gol iz penala. Sudac Žigić jr. očito ima neki fetiš prema cipelarenju u svlačionici pa ovako pali već ionako razdraganu publiku. Ali kako smo igrali kod kuće, na utakmicu je došao i Metalac pa je izljednačio u 20-oj na sjajnu asistenciju mladog Flopija. U 28-oj naravno novi bijeg Oreškog i još jedan gol u našoj mreži. Ne moram ni pisati tko ga je čuvao. Na poluvremenu smo htijeli malo posložiti svoje redove pa se Guja sam izvadio, a na teren je utrčao naš predsjedavajući. No to nije bilo dovoljno pa smo izgubili svaku nadu za pobjedom i oprostili se od ove lige, te počeli uvoditi već ocvale veterane. Prvo je ušao Vec i nije ni dotrčao do centra zbivanja a Metalac je zabio glavom na nabačaj Robija (nije Robi nabačen, već je on to učinio s loptom) iz kornera. Odmah sam pomislio «evo nas, vračamo se konačno», kad me Guja stavljanjem još starijeg veterana totalno pokopa, očito je kojeg, svojom pojavom na terenu gelender zajedno sa publikom pobjegne s igrališta. Zar ne trčim već dovoljno, a ne sad moram još i za ovog. I tako smo igru nastavili nas devetorica i dva veterana, znači ukupno petorica, jer trojica naših sprječavaju ostale da ne dodaju loptu ovoj dvojici. Ali očito je i nas 5 bilo dovoljno da nanesemo poraz i ovoj ekipi. Ne znam tko je postigao gol u 72' minuti za nas, a nije ni važno, treba mu samo skinuti kapu i biti mu vječno zahvalan što je ovim pogotkom spasio seniorima cijelu sezonu. Nadam se da će mi netko od vas naknadno javiti tko je bio taj genije.
  nkomladinacniza @ 07:04 |Komentiraj | Komentari: 0
  Ovim putem upućujem službenu zamolbu upravi kluba da omogući sredstva za odlazak blagajnice i oružara ovo ljeto na more. Želja nam je Opatija sa apartmanom koji ima pogled na Plavu lagunu uz prikladne sadržaje. Trajanje odmora – 14 dana, uključujući pješačenje po Slovenskoj obali (trajanje 2,5 min), planinarenje na Mosoru i vožnja jahtom po slapovima Gacke. Eventualno, (ako ostane nešto malo sredstava) istraživanje unutrašnjosti Keopsove grobnice, krstarenje i jatski po Mađarskom moru i ronjenje na dah u Mrtvom moru.

  Molimo da ovu molbu uprava odobri, te odvoji taj mali, gotovo neznatan dio sredstva iz klupskog proračuna, jer u protivnom će to učiniti sama blagajnica, uz skromnu proviziju naravno.
  S štovanjem moj potpis

  Komentari

 • Iz prve ruke :" Blagajnica ove godine ne želi na more".
  Sad će oružar morati sam, il' će morat' potražit' novu suputnicu, tja (Vječit' navijač 31.05.2007. 14:02)
 • Iz druge ruke: Blagajnica ipak ide na more, ali u odabranom društvu! I to nakon "sjedne" dotacija i realiziraju se zamolbe: (Zagorac 01.06.2007. 13:06)
 • Opet si nekim čudom zacoprnjo (zbilja Čudom) tako da će blagajnica zbilja na more...očito su se naši ljudi iz kluba čuli sa ljudima iz Konzuma pa je sasvim slučajno (ONO ZBILJA SLUČAJNO),baš naša blagajnica dobila putovanje i "zasluženi"(pa šta ona radi osim što skuplja lovu????) odmor!!! al pobrinili su se ti iz kluba i da se dobije čak i još jedno mjesto slobodno (ljudi,slobodno mjesto,krenite u borbu) a bit će zanimljivo tko će dobiti???? mislim to mi je ipak teta,tak da..... (Floky 06.06.2007. 15:49)

 • nkomladinacniza @ 07:04 |Komentiraj | Komentari: 0
  nedjelja, svibanj 20, 2007
  Krivca i u ovoj utakmici možemo tražiti u njihovom treneru koji očito ne zna kako adaptirati te mlade dečke da se ipak malo više angažiraju i ozbiljnije shvate taj juniorski Nizanski nogomet. Svaka utakmica ne bi vam trebala predstavljati samo još jednu obvezu u nizu ionako prebukiranog srednjoškolca, već da u tome pronađu pravu smisao i cilj. Te da im sport bude (kao što i je) najbolji način da održe zajedništvo (ako treba reći ću i ovako), bratstvo i jedinstvo.

  Jedna izreka mi se sada mota po glavi, a dok sam bio u njihovim godinama su je često upravo meni i govorili, je: «Ne stvara čovjek motiku, već ona čovjeka», i mislim da bi i našim juniorcima takve mudrosnice trebao netko češće govoriti. Ma, što govoriti, dopustiti ili natjerati (kako god već) ih da se u to i sami praktično uvjere. Samo što u ovom konkretnom slučaju motiku i kopanje mogu zamijeniti loptom i treninzima, što je ionako lakše i zanimljivije.
  Jedan čovjek u Nizi me oduvijek fascinira, zapravo me svi fasciniraju, ali on više od ostalih i to pozitivno, te ga sada u ovom trenutku moje sociologijske inspiriranosti, moram spomenuti. Nazovimo ga (sad ću bubnit) Deda Reljac. Pa, zapravo ja ni ne znam njegovo pravo ime, jer ga oduvijek zovem Deda, kao da mi to i je. Ne znam točno ni koliko ima godina, pretpostavljam oko 75, a ja ga poznam u posljednjih 20 i uvijek ga vidim nasmijanog i sretnog (barem tako izgleda). A kako za njega nisam čuo nikada ništa loše, naprotiv, sve same pohvale o njemu; a u to sam se u par navrata radeći s njim na ponekim radnim akcijama u selu, oko crkve ili negdje privatno i sam uvjerio, on mi služi kao primjer da se radom , a on se naradio i još to čini, i poštenjem, a njemu to može biti srednje ime, može biti sretan i zadovoljan sobom i drugima u svakom trenutku. Nije da ja sad nekom namećem smisao života, jer ga ni ja nisam, koliko god o tome noćima razmišljao, otkrio (a neki ga uopće ni ne otkriju, pa možda neću ni ja), ali primjer Dede je idealan za primjenu u malom društvu kao što je Niza, a naš nogomet još manje, a time i lakše primjenjiv.
  I ne očekujem ja sad da će Niza postati raj na zemlji, ako svi razmišljaju kao ja, jer i ja sam daleko od ideala (vjerojatno i dalje nego većina vas), pogotovo stoga što ni igrač našeg kluba rodbinski povezan s našim Dedom, ne prati njegov put, ali morao sam to ovo ovdje napisati, jer drugačije ovo stajalište ni ne mogu prenijeti mlađima. A kako ovaj blog ipak netko od tih mladih i pročita ovo je za to idealno mjesto. Zapravo je ovaj virtualni svijet i svijet telekomunikacija i mobitela možda jedini način da toj mlađoj generaciji nešto kažeš, a da znaš da su te tvoje riječi ipak ušle i negdje su u kutku njegovih moždanih vijuga.
  Možda bi zato naš trener morao imati mobitel uz sebe, kako bi mogao npr. Hrvoju poslati SMS da ipak potrči, ili barem pokuša potrčati za nekom loptom, jer je tako možda, veliko MOŽDA (ali postoji šansa – u promilima) nekad i sustigne. Ili da Crni dok radi za šankom pošalje email igraču NN, da nakon 5 piva ne popije kriglu bambusa i to razrijedi pelinkovcem, jer to ipak nije kulturno prema pelinu da on ide zadnji unutra, a prvi van.
  I sad ubuduće kad šećete tom Nizom i sretnete Dedu ili bilo koju osobu sličnu njemu, pozdravite ga s poštovanjem jer ljudi kao što je on barem to zaslužuju. Jer iako smo mi svi sa sela, ne moramo se ponašati kao «seljaci», a njegov stil života počnimo primjenjivati u svlačionici i na igralištu, a onda to prenesimo i na našu svakodnevnicu.  A sad ću postavit par pitanja na koja zapravo ni ne očekujem odgovore, ali tko ima neko objašnjenje, slobodno raspali:

  20 pitanja od kojih boli glava:

  1. Zašto Marko B. Jučer nije išao na utakmicu, a bio je na domu?
  2. Zašto Božo nije došao protiv Bokšića na utakmicu, a nakon nje je svojim dolaskom na dom uspio isprovocirati sve nazočne u klubu?
  3. Isto kao drugo, samo je glavni akter Kiki?
  4. Zašto Điki «radi» baš svake nedjelje?
  5. Zašto je Doovci zanimljivo dobit crveni karton zbog boksačkog okršaja sa protivnicima i očekivati što dužu suspenziju?
  6. Zašto su od nogometa odustali Slaven S. i Ivan L.?
  7. Zašto Vec nema ambicije za prvi sastav i seniore uopće, kad to objektivno, pokraj nas nekolicine seniora, uz malo veće zalaganje može?
  8. Zašto je Kolar igra za Poganovce, dok i mi igramo?
  9. Zašto Metalac, naš najbolji strijelac igra samo na Grbavici?
  10. Zašto mi nitko neće popravit valjak i povaljat igralište?
  11. Što je bilo prije kokoš s crvenim ili bijelim perjem?
  12. Kad ću ja dobit zasluženu povišicu, studentska potrošačka košarica je prevelika za ovakvu bizarno malu naknadu? Ne mogu više ni u pučku kuhinju jer sam morao prodati onu zdjelicu za hranu, a u vrećicu od Bille mi ne daju.
  13. Kakva me to buba ugrizla za vrat i sad mi je sve crveno?
  14. Kad su svatovi našeg predsjednika?
  15. Kak' je završilo žensko finale ovog zadnjeg turnira u Zagrebu (ili gdje već u RH)?
  16. Zašto Braco i Ivek K. ne plate ulaznicu na Grbavici?
  17. Zašto Glorija neće furat s Filipom?
  18. Zašto ja nisam predsjednik kluba ili barem Slovenije?
  19. Pitanje za Andriju Krupa: Kuda ideš Andrija??
  20. Gdje je Jura?
  21. Zašto je na autocesti Osječko najjeftinije pivo, a najbolje?
  22. Tko je taj ČIKO, neki Zagorov kolega?
  23. Objasni teoriju relativnosti (grafički i primjerom)?

  thumbup

  Komentari

 • 7. Ozlijeđen je (Vec 29.05.2007. 20:26)
 • 21. E to ni meni zbilja nije jasno....Na sva ova pitanja još bi se dao naći neki pametan odgovor ali OSJEČKO najjeftinije,pa mislim zbilja i onda bi mi u Europsku Uniju.... (nk omladinac
  30.05.2007. 11:05)
 • Ovih 23 od 20 pitanja su u rangu Večernje škole - Prakse, ili ti cara Pervana.
  Pa što ti radiš na toj terasi birtije Niza ??!!!
  Svaka čast !!! (Vječit' navijač 31.05.2007. 14:24)
 • 19. Sad ide kući, kad si ga s...!
  22. A Čiko, e to je jedan fin dečko-muž koji je isto tako znao dobro "brijati"... dok se nije oženio! (Zagorac 01.06.2007. 13:12)
 • 10.sto se tice valjka hitno kontaktirati debeloga,on se jedini razumije u tu vrstu strojeva.
  nazvati oko 3h.(ujutro)..zasto?....(najmanji postotak maligana u tom sitnom tjelescu)
  Pozdrav iz Gotham cityja! (neki čiko 03.06.2007. 01:16)
 • briljantno (ilegalac 14.06.2007. 10:17)
 • nkomladinacniza @ 07:06 |Komentiraj | Komentari: 0
  subota, svibanj 19, 2007
  Juniori su danas odigrali (pokušali odigrati je prikladnije) 19. kola protiv momčića iz Velimirovca na njihovom terenu. I, budimo realni, nisu se proslavili. Zasluženo su izgubili 5:2. Gubili su 5:0, i to ih je uništio mali Žunić sa tri komada, a onda kad su se oni totalno opustili za naše su pogodili Kolar i meni nepoznat dječak iz Koške.
  nkomladinacniza @ 07:08 |Komentiraj | Komentari: 0
  srijeda, svibanj 16, 2007
  Čini se da hvatanjem one jedne krtice nisam riješio taj trenutačno najveći problem čovječanstva. Naprotiv. Sada njihovi humci izbijaju baš posvuda. Više nema pravila. Prije ih je bilo samo uz rubove velikog igrališta i to uglavnom uz istočni gelender, a sad više ne biraju ni mjesto ni vrijeme. Primjetio sam jednu izbočinu čak i na, pazi sad, betonskom igralištu, točnije na 6-ercu sjevernog gola. Pa to je nečuveno...
  Ponekad kad sjedim u birtiji čujem kako njihove sičušne prednje nožice grabu po temeljima doma. Taj zvuk me ubija. Potkopavaju cijeli Nizanski sportski kompleks, koji znate baš i nije mali. Ispod njega već su izgradili cijeli krtičji velegrad sa svim upravno, obrazovnim ustanovama. Uče i razvijaju se dok ne budu dovoljno moćni i izvrše invaziju na naše selo. A sve je počelo jednom divovskom, uhvačenom krticom. Ta koju sam uhvatio (Petra) ima oko 20-ak kilograma i vjerovatno im je matica ili neka predsjednica u njihovom podzemnom svijetu.
  Možda oni zapravo žele samo mene. Osvečuju mi se zbog Petre i neće odustati dok i oni mene ne liše života. Ako je tako, evo dobri ljudi ja ču se žrtvovati za sve vas i staviti moj život na kocku, kako bi vi i dalje uživali dalje od ovih divovskih parazita.
  Nadam se da će onda i igra naše ekipe biti bolja, tj. da će više dobiti time što na terenu neće više biti krtičnjaka, nego izgubiti nestajanjem jednog od najboljih igrača.
  Za kraj samo želim da i dres vječitog broja 3 bude rasut po Grbavici. Samo trojka će biti iznad površine, a Petrine prijateljice će mene razvlačiti duboko ispod.

  Komentari

 • Kad spavaš, vječita tlico??? (xy 16.05.2007. 19:55)
 • Hočeš se više žrtvat i "otići u miru" za čast ovoga kluba,pa jede mi se gužvara,a i možda budemo besplatno pili......umri..... (Floky 17.05.2007. 16:35)
 • Moram pohvaliti urednika ovog bloga, zaista je ... pa u stvari, pravi dečko iz Nize. Bistar , pametan, promučuran i nadasve inteligentan. Malo se izreklamirajte, stvarno je dobar blog ...

  Sve čestitke ! (GostVječiti navijač NK Ni 18.05.2007. 14:16)
 • Da sam znao da ćeš takav komentar napisati nebi ti rekao web adresu!!! (Zagorac 18.05.2007. 14:41)
 • hej,pozz...nekako naletih i do vašeg bloga....mislim da preko brankovog...pa eto tako da i ostavim trag....i veliki pozdrav.......pa eto

  pozzzzzzzzZZZZZZZZZZzzzzzz;)) (
  opasnamala 19.05.2007. 12:12)
 • Šta je ostao si bez teksta nakon briljantne igre veterana, koji su naravno sa pola snage učestvovali u ovoj pobjedici! (xy 23.05.2007. 21:02)
 • zagorac hodi da ti čiko nešto da... (neki čiko 24.05.2007. 00:35)
 • Dečki, od danas više ništa nije kao prije! Od sada morate paziti šta pišete, kome pišete i zašto pišete, jer pojavio se ČIKO. On ne voli vašu mamu, on voli VAS!!! (Zagorac 24.05.2007. 07:57)
 • Benđo, kasniš s izvještajima. Bit će klanja.... (Gangula 28.05.2007. 11:31)
 • nkomladinacniza @ 07:08 |Komentiraj | Komentari: 0
  utorak, svibanj 15, 2007
  Počet' ću sa petkom.
  Oko 17 h na igralištu sam našao ovdje uvijek prisutnog Tilipa, hajdukovce Ćosićeve, Sivog i ostalu ekipu. Dečki su iskoristili moju dobrotu i nagovorili me da im dopustim da pokupe kamenje oko jedne strane betonskog igrališta za 2L pepsike. Dok su dečki to sa zadovoljstvom obavljali došao je i Keks popravljati našu uvijek pokvarenu kosilicu. Morao sam se žrtvovati i sa čovjekom popiti piće, dva (naravno na račun klupske amortizacije). Esekirao sam dva dok kažeš keks. Nakon Keksa, dok sam sjedio na klupi ispred doma i gledao kako Pepekovi i Timek pokušavaju ubaciti koju loptu u koš, do doma je došao pecaroš Jetar. Iznio sam svakom po dva vopi-a, tek toliko da speremo prašinu u grlu. Kako je malo zahladilo, a morao sam čekati veterane da se vrate iz Markovca, bio sam primoran otvoriti birtiju. A čim sam upalio svijetlo u birtiji na vratima su se pojavili i drugi Mlatimudani, Durex, Cobra, Flopy, Božo a nedugo nakon njih i 2 goluba tj. Čimbi i Gergurec. I tada kao što svi znate «riječ po riječ ….» i onda još jedna riječ. Pa su par riječi donijeli i veterinari sa utakmice i odužila se ova kratka petkova večer. Došavši napokon u krevet otvorio sam knjigu A.Lauca «Metodologija društvenih znanosti» na 90 strani, ne kako bi nastavio sa prekjučerašnjim čitanjem nego kako bi prije zaspao.
  U subotu sam došao na igralište čim sam se probudio, znači oko 10 h. Nedugo nakon mene na dom su došli i Cobra i Durex. Cobra je dopremio prase iz pekare za bratov rođendan, pa smo malo degustirali, naravno ne na suho. Još dok sam obilježavao igralište Durex se vratio sa teškim problemom. Donio je bocu Vukovarske frankovke a nije imao kole. Pomogao sam kolegi s amortiziranom klupskom pepsikom. I kao pravi enolozi ispraznili smo bocu za tren.
  Sad da ne ispadnemo mi kao neki neliječeni alkoholičari jedno sat vremena smo pauzirali i samo grickali kikiriki. Taj dugi post od COOH prekinuo je mali Cobra kad je dovezao cugu za proslavu rođendana. Jadni Durex je još pritom morao pisati zapisnik i biti pomoćni sudac juniorima, što je jako stresan posao, pa nije ni čudo da je malo posegnuo za bocom, limenkom i sličnom ambalažom. Za vrijeme tekme ponovno je došao i Keks da svrši više s tom kosilicom. Otpisao sam još par Panova u bilježnici iza šanka jer čovjek j očito dobro ručao, pa je normalno da je i žedan.
  A konačni rezultat od 14:0, jednostavno je zahtijevao dodatne napitke za umorne igrače. Takva pobjeda se mora dostojanstveno obilježiti. U to ime nutra žnjime.
  Kako se skupljala ekipa za skromnu proslavu cobrinog rođoša na domu, morao sam zatvoriti kafić ranije nego inače, iako su odani gosti tek dolazili. Želja, Mirkec i Đigi Bau taman su pristupili šanku kada sam uzviknuo fajrunt. Neka mi predsjednik oprosti za ovih 25 kn neostvarenog prometa, valjda shvaća situaciju.
  A onda sam i ja otišao gore kak je i red. Popili smo svi po sokić, dva i mirno se razišli svojim kućama.
  Zapravo je tu bilo i više sokova, ali ne smijem baš sve ja izlajati. Ionako će te sve saznati od nizanskog dopisnika za 24 sata. A i ovo možda čitaju i drugi ljudi stariji od 45 godina (osim Zagorca), možda nečiji roditelji pa ne želim da netko nastrada zbog mog ratnog puta.

  U nedjelju se nisam ni probudio, jer nisam ni spavao. Čak mi ni Laucova uspavanka nije pomogla, a pročitao sam gotovo cijelu stranu.

  Ne da mi se više tipkat. Arivederči


  Komentari

 • Kojih 45 godina! Pa igram koda imam 20 godina, a izgledam kao dvadesetpetogodišnjak (kad imam kapu). Uostalom nemoraju ljudi ni čitati kad sve vide na licu mjesta. (Zagorac 17.05.2007. 14:03)
 • tek sam nedavno čuo za postajanje ovog bloga i moram priznati da sam oduševljen na prvi pogled. inače sam žitelj našeg malog sela koji trenutno živi negdje drugdje ali svako malo dolazim (kad obveze dozvole). bendju poznajem duže vrijeme, ali očigledno nisam bio svjestan kako dobro rade njegove sive stanice. svaka čast i nestrpljivo čekam daljnje tekstove. (ilegalac 14.06.2007. 10:16)
 • nkomladinacniza @ 07:10 |Komentiraj | Komentari: 0
  nedjelja, svibanj 13, 2007
  Mjesto radnje: igralište Gaj u samom centru Bokšića
  Akteri: NK Polet protiv NK Omladinac iz Nize
  Vrijeme radnje: 13. svibnja 2007., 17:00 h po lokalnom vremenu
  Djelitelji nepravde: Horvatek, Vince i legendarni Konjo
  Gledatelja: 30 (20 iz Nize)
  Temperatura: 32oC u hladu
  Teren: omanji - idealan za lijene igrače (vidi sliku)

  Unaprijed se znalo da će biti teško, najbolji igrači ozljeđeni, drugi prepuni onih, manje važnih obaveza kao što su spavanje (Božo i Kiki), posjete susjedi tetinog strica u 12 koljenu (Metalac) ili jednostavno jedan od najopravdanijih izgovora «ne da mi se» koji očito kod nas uvijek pali i bez problema se tolerira. Ipak skupilo nas se nekako čak 13-ero donekle sposobnih igrača, s time da su na klupi bili relativno odan klubu veteran Zagorakis i sav izranjavan igrač br. 3., a u prvom sastavu Julijin brat koji je dosad imao 4,09 minuta prosjek igranja po utakmici.
  Ali krenulo je i za one najoptimističnije (kao što sam ja) iznenađujuće. Poveli smo već u drugoj minuti prodorom Sandokana nakon ispucavanja lopte Bijelog jr. Bolji početak naše ekipe nisam još nikad vidio, pa sam imao neki filing da ovo možda i neće dobro završiti.
  A okrenulo se već u prvom dijelu. 1:1 u 14 minuti i 2:1 za domaćine u 25.
  U drugom poluvremenu pokušalo se nešto napravit ulaskom Zagorakisa, ali jedan igrač nije dovoljan za ponovni preokret. Sve se dodatno zakomplicirala jednim glupim, a i čestim događajem u našoj ekipi. Bijeli jr. je zbog svog podužeg jezika dobio crveni u 49. minuti te je tako umjesto da pomogne svojim suigračima dodatno im otežao. Očekujem suspenziju od strane predsjednika zbog ovakvog učestalog nedoličnog ponašanja. U 80' je ušao i br. 3, ali više od prečke u posljednjoj minuti nismo mogli.
  Tako smo mi dosad zadnje plasiranom Poletu ove sezone poklonili svih 6 bodova, valjda će se dečki toga sjetiti sljedeće sezone i jednako nam uzvratiti.
  Za vrijeme tekme je bilo toliko vruće da je naš fizioterapeut Serđo morao intervenirati i u žednoj publici. Čak mu je i ponestalo one dragocjene Bujdine vodice koja liječi sve ozljede.
  Ocjene igračima (po vjernom gledatelju Zvonkecu) (max 10)

  Golman: 1. Joza (7,5)
  Zadnji: 6. Borbi (8)
  Stoperi: 17. Durex (7,5)
  15. Kole (7,5)
  Boćni: 10. Mika (7) , (od 46) Zagorakis (7,5)
  16. Puma (7)
  Vezni red:14. Guja (7)
  5. Flopy (8,5)
  13. Kuric (6,5) (od 80) br. 3 (neocijenjen)
  Napad: 9. Bijeli jr. (6)
  7. Sandokan (8)


  Dakle najveću ocjenu je po njemu dobio Flopy (8,5). Ali ne uzimajmo to kao kompetentan podatak, jer ovdje očito dolazi do sukoba interesa. Mislim, svi znamo kako su Zvonko i Flopy povezani. Kapelica je i u ovom slučaju učinila svoje.


  Ovdje moram pohvalit našu vjernu publiku koja nas je došla bodriti čak u tu zabit. Posebno bih istaknuo Limenog kojeg su tamo dočekali kao predsjednika. Osigurali su mu i mjesto u loži, tik uz vrata, nazovimo je, birtije.

  Komentari

 • Zbilja nesretan poraz u samom srcu Slavonije,ali mislim da smo mi vidjeli na samom početku da smo bolji što je zadovoljilo našeg trenera pa smo mi odlučili da nerazočaramo sve one brojne navijače na onim "bujnim" tribinama(drvećima),a pošto se bore za ostanak sa našim prijateljima iz Breznice mi smo ipak odlučili postupiti prijateljski i pustiti Bokšiću i po drugi put da nam uzme bodove....
  Mislim da je Zvonko zbilja dobro ocjenio i nije mi jasno kakve veze se to spominju između nas dvojice,zbilj kakve??? (Floky 15.05.2007. 20:01)
 • Smiješno, morat će te sljedeću utakmicu probat riješit za stolom, ne zelenim nego alkoholnim1 (xy 15.05.2007. 20:23)
 • Za zelenim stolom je već dogovoreno da će se utakmica riješit za alkoholnim stolom... (yx 15.05.2007. 22:29)
 • Prigovor na ocjenu s obzirom da su mnoge činjenice zanemarene:
  1. Prvi šok - "Zagorac ajd se skini".
  2. Drugi šok - Igram u nekim kopačkama meni nepoznate marke (adidas) a cijeli život sam igrao u poznatim markama (Phoenix i Joma).
  3. Treći i najveći šok - Sandokan mi uzeo broj 7. (Zagorac 17.05.2007. 14:08)
 • Ma nije ti ocjena zato niža od moje,nego razlog je jenostavan:
  -u trenutku kada smo jurili rezultat imao si jedan BRZI prodor i svi(čak i gostijući igrači) već očekivajući tvoj poznati nabac nabili se na prvu stativu,kad ono (očito zapirio vjetar) lopta ode na DRUGU,PROČITAJTE DOBRO NA DRUGU STATIVU i time se upropastio vjerojatno izjednačenje....i još se čudiš zbog ocjene...
  E bila je to zbilja čudna tekma,sandokan zabije zicera,Zagorac nabaci na drugu,ja NAJVIŠE pretrčim,Durex dođe relativno trijezan....i još se čudimo što smo izgubili.... (Floky 17.05.2007. 16:42)
 • nkomladinacniza @ 07:12 |Komentiraj | Komentari: 0
  subota, svibanj 12, 2007
  Moram priznat', ovaj vikend su nas juniori osramotili manje nego inače. Pobijedili su juniore Mladosti iz Stipanovaca «skromnih» 14:0. Vjerovatno je bilo i više, ali toliko se golova moglo upisati u zapisnik kakav naš klub koristi.
  A Durex je očito predstavnik kluba samo za visoke pobjede i to je i ovaj put, kao i protiv Breznice, svojom trijezvenošću i smirenosti pri vođenju ekipe kao što su ovi neandertalci od naših juniora ponovno dokazao. Čak je i izašao u susret i protivničkom predstavniku koji se preziva Pelin i spasio par piva prije i tijekom tekme kako ne bi samo u njihovoj ekipi bio prisutan alkohol.
  Golovi su padali u prosjeku svakih 5 minuta. Sva sreća da naš klub ima dobrog oružara, koji zna zabiti klin na pravo mjesto, jer rijetko kojem oružaru bi mreže izdržale toliko pogodaka.
  Pinokio je zabio već u drugoj minuti i tako pokazao gostima gdje su došli. Zatim je Pepek St. utrpao njihovom golmanu Jerkoviću dva puta, pa se ponovno ugurao Kežman sa još jednim, potom K.Dolar jednom. Igrom slučaja Jerkoviću je i Flopy uvalio jednog u 35. min, a točku na i prvog poluvremena je stavio naš golman Joza iz penala.
  U 46. strateg Flopy obavio je par izmjena. Među njima je izvadio i Kežmana, kako bi spasio protivnika, jer svi znamo kako je Matea nezasitan kad je «trpanje» u pitanju. Ušli su Dexter i novopečeni Nizanski igrač, Dani.
  Već u 48. bilo je 8:0 sjajnim pogotkom Kuze ključnom kosti u same rašlje. Na 9 povisuje ponovno Pepek St., a već u 53., 8 minuta nakon ulaska i mali Dani se po prvi put upisuje na listu strijelaca za naše juniore, golom kakvim bi se i njegov rođak Blatnjak ponosio.
  Šestdeseta minuta je prelomila utakmicu u našu korist. Izašao je nezapaženi Flopy (ocjena 4,5/10), a ušao najveća nada Nizanskog nogometa DEEEEEEEENIIIIIISSSSSSS (ocjena 9,5/10). Od tada je cijela igra i svaka lopta bila usmjerena prema njemu. Mislim da je nakon ovoga Flopy izgubio mjesto u ekipi, a osigurao si mjesta (njemu trebaju dva) na klupi. Čini mi se da je mali Dragec to i unaprijed predosjećao, zato je toliko i oklijevao sa tom zamjenom. No, sada više povratka nema. Braća Dani i Denis tako su zaigrali kao, dosad u Nizi neviđeni napadački tandem. Obojica su se još po dva puta upisala u strijelce i tako završila ovu sagu sa jadnim i izgubljenim Stipanovcima. Pali su još neki golovi, ali nevažni, jer svi su ostali u sjeni sjejne igre dvaju najvećih Hajdukovaca u našem gradu (ipak im je Blatnjak rođo).
  Moram napomenut da je danas za Nizu igralo 5 Kuzminskovih, a samo oni su zabili, neslužbeno, 6 golova. Na teren je izašao i najvredniji od njih, nazovimo ga Tilip. Izgledom i igrom podsjeća na Stevena Gerrarda i već sad svi govore da je on i njegov nasljednik u svjetskom nogometu. Ali to još nije sve od te uzorne Nizanske obitelji. Najbolju ulogu odigrale su Ružica i teta Štefica koje su osunčavale svoja idealna tijela tik uz igralište i tako mamile publiku da pogledaju i ovu savršenu tekmu.

  Komentari

 • Mislim da će ti blagajnica zbog zadnje rečenice povećati naknadu za idući mjesec, što ću ja naravno stopirati. (Zagorac 18.05.2007. 10:42)
 • Sad se vidi kako naši igraci uce da bi bili bolji i u sportu i inače a pogotovo trener juniora. (DODO 24.05.2007. 12:07)
 • nkomladinacniza @ 07:13 |Komentiraj | Komentari: 0
  HOMER SIMPSON Danas su i naši veterani odigrali susret sa Markovcem, tj. s njihovim veteranima. No nisu bili ni blizu rezultata koji su postigli seniori u nedjelju. Izgubili su 1:0, mada su kako oni kažu (a to uvijek kažu), trebali pobijediti sa 5 golova razlike. Da, mo''š si mislit'. Za Markovac je debitirao i nekad jedan od boljih igrača naših veterana, Vladek, ali nije uspio ostvariti neku zapaženiju minutažu. Skromno su proslavili postignuti rezultat u kafiću na domu duboko u noć. U ovom «trećem» poluvremenu najviše ocjene su dobili Kile, Mile, Vec, Šokac i već spomenuti predsjednikov kum.

  Komentari

 • Čovječe gdje si našao tu sliku!? Kakav je to šahbaz? (Zagorac 17.05.2007. 14:11)
 • Pa napišite, tko se to nalazi iza takvih .... fotografija. To je vrlo bitno za napredak nizanskog nogometa. Lijep pozdrav grickavcima iz Našica ! (Gost 18.05.2007. 14:12)
 • Brko daj se obrij.Ne stojiti nikako (DODO 24.05.2007. 12:00)
 • nkomladinacniza @ 07:00 |Komentiraj | Komentari: 0
  ponedjeljak, svibanj 7, 2007
  Pa, šta ja znam..

  Red je da kažem i to: Navijači i sponzori, bog vas blagoslovio.

  Mislim da nema dražeg osjećaja u srcu nekog igrača kad se okupimo svi poslije tekme i iz gajbe se vadi posljednja puna boca, a hrabar glas poviče iz kuta birtije. "Crniii, daj dečkima još jednu gajbu!!!" Ma, taj čovjek što izađe u javnost s tako smislenom rečenicom. Rečenicom koje ima i svoj predikat -daj-, svoj subjekt -mi dečki- i objekt -gajba piva-, jednostavno ima ono što ni Tolstoj na 400 strnica ne može izreći, taj čovjek, taj superheroj postaje legenda u našim žednim, napirenim stomacima.
  Možemo samo nazdravit tim dobrim ljudima koji na vrijeme uočavaju što mladom čovjeku nedostaje i čemu teži. Ubuduće samo nemoj čekati do zadnjeg piva, jer držiš nas u neizvjesnosti pa se moramo štedjeti i piti gutljajima manjim od 3 deci.

  Takve navijače naš klub treba i takvi se vječno pamte, osim ako bude previše gajbi. Onda ne pamtim ni sam sebe, a to mi je još draže.

  A sad da se osvrnem na ovu novu generaciju navijača, zapravo kvazi navijača.
  Nema mi gore, ili veće uvrede kad neka cura na našu utakmicu dođe u trenerci Japana, a onaj natpis JAPAN veći od reklame sponzora na zaštitnoj ogradi. Šta, zar joj veleposlanstvo Japana daje neku stipendiju ili nešto. Sramota
  Iliti dođe u trenerci nekog drugog kluba, npr. Chelsea. Šta je Chelsea bolji od Omladinca??? Neka dođu na Grbavicu pa da bacimo koju egzibicijsku s njima. Neće nas neki Murinjo je..., imamo i mi konja za trku, mislim trenera. Da nema gelendera pogubili bi se po Nizi. Lamparda Sandokan obiđe u dva koraka.

  Zato navijači, više gajbi, a vi mlade i nadobudne žene oprez što oblačite na naše tekme. Po ne idete u kazalište, obucite se pristojno (po mogućnosti oskudnije), a onda će biti svima toplije. A što je toplije, to je više gajbi, više gajbi znači bolju igru, a bolja igra nam zapravo ništa ne znači. Đigibau Keske  Komentari

 • Tako je! Jer riječ po riječ i za čas ode gajbica... (Rudy 08.05.2007. 16:41)
 • Pa da mi nabaviš trenerku "NAŠEG" kluba nebi nosila onu svoju, jer moram priznat' da ste mi vi puno draži!!!!!! ("Vatrena" 12.05.2007. 22:09)
 • vatrena, jel se tvoj nadimak odnosi samo na navijanje i nogometni teren ili i na druge aktivnosti? (ante 15.05.2007. 15:03)
 • nkomladinacniza @ 07:17 |Komentiraj | Komentari: 0
  guja

  Komentari

 • Benđo,daj več napiši ikoji komentar o veteranima.Mi imamo više pobjeda ove godine nego vi bodova.Ignorira ču ti blog ubuduče.Možda češ i ti nekad igrati za nas ako ne umreš od ciroze jetre prije.Da Bog da ti krtice iz orale igralište a moljci pojeli dresove.Daj napiši nešto da imam šta čitati dok bušim.... naravno naftu na 60 stupnjeva Celzijusa (IFO 09.05.2007. 23:20)
 • jebiga, sad nam ode Ifo-naš dražesni predstavnik kluba na daleki put da bi zaradio koji dolar za gajbicu essekera dečkima iz Omladinca. :))) (Rudy 15.05.2007. 09:35)
 • Di ste njega našli. (DODO 24.05.2007. 12:01)
 • nkomladinacniza @ 07:15 |Komentiraj | Komentari: 0
  Kako je slučaj s kokošima, tako i naši seniori nađu zrno, tj. pobjede dosad gotovo nepobjedive.

  NK OMLADINAC 2 : 0 VICTORIA N.MARKOVAC

  Znao sam već ujutro da ćemo danas pobijedit, jer kad ti tako dan počne ništa ti ne može pokvariti dan. UHVATIO SAM JEDNU.. DA JEDNA JE DOBILA.
  Platila je jedna mala, dlakava, crna....
  Dobro znate o kome pričam.. Da, dobila je po pi...., kako je samo cvičala.

  Uhvatio sam je ispred gostujuće svlačionice dok je u hladovini Doma gradila svoj humak.. Doslovno je potkopavala moj rad tj. igralište već puna tri mjeseca i napokon je dolijala. Ova više neće kopati svojom malom njuškicom i grabati svojim malim noužicama, platila je svoj danak društvu i sad je držim u PVC vrečici i spremam se ju pokazati i ostalim malim štetočinama koji se usuđuju prkositi našem vrijednom oružaru.


  Već oko 16:30 zamirisao je čobanac "bijelog kuhara" i svi muškarci u selu su pomislili isto: "Neću valjda jesti ovaj napoj što mi je žena skuhala, kad Bijeli okreće kotlić od 50 litara, a usput možda pogledam i utakmicu, ako uspijem pobjeći Josi i Miletu dok kupe ulaz."

  Protivnik nabrijan na nas više nego inače, jer je njihov predsjednik nekada bio naš igrač. Izdo nas je za jedno pivo i sad nam je vratio. Vezni red Miki, Robi i onaj tleći kretao se kao da su navijeni i nitko više nije sumnjao, gol mora pasti. I skoro i je pao, ali doslovno, kad je hitri Benđo svojim topovskim udarcom zatresao gradu sa 35-40 metara. Milimetri su ga dijelili od ulaska u Holl of Fame nizanskog nogometa, ali dečka očito nesreća prati. Ali ono što Benđo nije uspio čak tri puta, sandokan je svojim bijegom postigao kao od šale. Doduše na gol je opucao jednom nogom i zabio. Mali se sprda sa svima, no dobro ipak je on došao kod nas iz 2 HNL.
  U drugom dijelu Adelin brat je povisio naše vodstvo nakon vrhunskog nabačaja Kikija sa desne strane. To već sad nazivaju nabačajem stoljeća, jer doista takvo što se i događa jednom u 100 godina.
  Moram pohvaliti i našeg golmana Jozu koji je sjajnim obranama, a i samim time što napokon nije primio gol na utakmici zaslužio visoku ocjenu. A i bilo mu je i lako kad sam mu nabavio ganc nove rukavice, i to Uhlsport, a ne neke (carla) Delponte kakve mu kupuje naš predsjednik u Shiklosu na pijacu.

  Kako mi dan nebi bio u potpunosti savršen, ozljedio sam se u 85 minuti utakmice. Nešto mi je puklo u predjelu prepona, a to je veliko područje, bio sam primoran po prvi put u svojoj dugačkoj nogometnoj karijeri zatražiti štovanog trenera za izmjenu.
  Prvo sam mislio da je to samo neko istegnuće tetive zbog nerazgibanosti tijekom zagrijavanja, ali današnjim bolovima sumnjam u nešto mnogo gore, pa čak i na bruh. Boli me sve, i iznad i ispod ja.. Šta ako mi ga budu morali amputirat. Jadni kirurzi. Dva doktora i 3 dobre medicinske sestre imati će "pune ruke posla".

  Nakon tekme pristupili smo stolu i svi probali taj čuveni čobanac njamii moram ti priznat bijeli jeo sam i grah bolji. mouthwashA dobro, važno da se družimo.
  A družili smo se i izvan Nize. Kako smo mi znatiželjni i dobri susjedi svratili smo do Kaktusa u Breznici. Tek toliko da pitamo kak su oni prošli. to što smo slučajno imali dresove Omladinca na sebi nadam se da nije bilo nimalo provokativno, jer to nam uopće nije bila namjera.
  Komentari

 • Svaka čast na pobjedi. benđo is the best player on the match. (SILVEK 10.05.2007. 11:44)
 • Silvek ne moraš se uvlačit svom bratiću. Smiješ ti kosit, ovako ili onako... (Rudy 15.05.2007. 09:39)
 • Amen (nk omladinac 18.05.2007. 11:38)
 • nkomladinacniza @ 02:18 |Komentiraj | Komentari: 0
  subota, svibanj 5, 2007
  Sjajnom igrom usred Našićke Breznice naši juniori po tko zna koji put osramotili su vršnjake i tog pradgrađa Nize. iako je bilo čak 8:0 za naše iz povjerljivij informacija sam čuo da su Breznički dečki čak napustili njihovu jadu od igrališta zadovoljniji. Očekivali su više.
  A i bilo bi više da se onaj idealno građen Flopy ponovno nije ugurao i ušao u 46min i tako olakšao Brezničanima. Do njegovog ulaska palo je 5 komada, a nakon njega samo tli gola.
  U istoj (46) minuti je ušao i kostolomac Timek i izdržao čak 8 minuta bez žutog kartona (tad je prvi put bio blizu lopte). Igrač utakmice je Drveni Pinokio koji je uspio postići čak dva zgoditka izležavajući se kod kuće. Šta bi bilo da taj igra neki sport sa više golova, npr. rukomet.
  Uz 4 gola Adelinog brata, u strijelce su se opet upisali i braća Karamazov, a mlađi Pepi je čak bio i kapiten..
  Napokon je prekinuta tiranija onog malog Latoa sa tom kapitenskom trakom.
  Predstavnik kluba Durex na kraju je samo izjavio ekskluzivno za našeg dopisnika iz inozemstva: "Nisam zadovoljen njihovim ponašanjem pod tušem nakon utakmice. Nitko me nije ni pipnuo ku.. je.iga, a imaju tako meke i tople ručice". Da je barem više takvih odgovornih i pažljivih djelatnika u našem nogometu.
  Sudac Bakota je bio na visini zadatka, ali neka ne misli da se sad iskupio za ono što je napravio našim seniorima na gostovanju u Šipovcu u prvom dijelu sezone isključivši mladog Kikija.

  Komentari

  Puši si prepone... (Rudy 08.05.2007. 16:42)
  nkomladinacniza @ 07:19 |Komentiraj | Komentari: 0
  utorak, svibanj 1, 2007
  Maloprije smo izgubili od Zoljana 3:1. A baš smo imali svu opreme. Svi su imali uglancane kopačke na nogama, Cocolinom svježe oprane dresove i štucne, relativno dobre kostobrane i opet nismo uspjeli pobjediti. Pa ja više ne znam što da napravimheadbang
  Možda smo izgubili zato što nam je zbog žutih falio naš stup obrane, mali Kole. Zovu ga mali Kole jer ima brata koji je velik i pije puno kole.
  Gol je zabio naš internacionalac Miki iz penala kojeg nam je priskrpio Sandokan. Gledatelji su uz dobru igru za istu cijenu ulaznice mogli vidjeti kako kapiten naše ekipe i predsjednik-igrač razrađuju taktiku pod poluvremenom. Zaslužili su dvostruke premije.

  Komentari

 • U ovoj se slici vidi koliko teško neki igrači prihvačaju poraz...zbilja pravi odraz kolike se sve žrtve pridonose za ovaj klub.... (Floky 20.05.2007. 13:03)
 • Slika govori tisuću riječi. (DODO 24.05.2007. 12:03)
 • nkomladinacniza @ 07:20 |Komentiraj | Komentari: 0
  Praznik rada je zapravo dan koji slavimo mi, najveći neradnici. A to je i u redu, jer slavi se ono što se rijetko događa (rođendan, krizma i sl.), tako i mi slavimo rad, napor koji neki još nisu ni osjetili.

  A za taj "praznik" mještani našem grada Nize vračaju se svojim korijenima, tj. id(ej)u u šumu.
  Tako se dogodilo da je prošle noći. U selu ostalo svega par namoćnih starica i djece, tek toliko da stražare (neka vrate za ono što smo se mi borili na prvim linijama u prošlom, nadam se mom zadnjem ratu. Još mi nisu odobrili invalidninu za PTSPi koji sam zaradio u vlažnim i hladnim podrumima, bunkerima) i čuvaju naše kuće, vikendice i farmu.
  I ja sam sa skromnom ekipom ušao u šumu i mogu vam raći nije tamo ni loše. Kad naložiš vatricu, nabodeš nešto na ražanj, otvoriš vopi i lagano "guštaš", što bi rekli vrijedni dalmatinci. Nažalost neki ražnjevi su ostali bez mesa, ali nema veze, jer kad se stisnem uz Flopijevo toplo dupe meni je super, briga me dal' marka raste il' pada, meni je super. Još da je Flopi Viki bilo bi idealno, ali drugi dan se nitko nije bunio, pa neću ni ja.
  Al' jedna stvar u toj šumi mi je nenadomjestiva gdje god bio. Čak i nakon 10 piva bez problema nađeš drvo na koje češ se olakšat. I to je ono neprocjenivo, zato Hrvatske šume dopuštaju radnicima da piju na poslu.
  A kad svane dan primoran si se vratiti u zbilju, među sve one probleme i mukotrpan rad koji si prošlu noć proslavio. A ujutro je put od grada do šume bio prava promenada, procesija neispavanih i mamurnih zombija koji negdje u samom kutu one paučine u glavi znaju da ih i danas čeka nova bitka i to na gostujućem terenu.
  nkomladinacniza @ 07:05 |Komentiraj | Komentari: 0
  SLJEDEĆA UTAKMICA

  SENIORI
  Slijedeća utakmica
  Prvenstvena - nedjelja 27.5. 17.30 sati
  Niza: Omladinac - slobodan 
  Posljednja odigrana:
  Prvenstvena 20.5.2018.
             Niza: Omladinac -Zagorac 1952 Beljevina 2:0
  Strijelci; 2x Mihael Mihić 
  PIONIRI
  Slijedeća utakmica:
  Prvenstvena 26.5. subota 16.30 sati
      Niza: Omladinac - Zoljan
       Posljednja odigrana
  Prvenstvena 19.5.2018.
   Klokočevci: Slavonija - Omladinac Niza 1:1
   Strijelac: Leon Budić
  POČETNICI U-10
  Slijedeća utakmica
  Prvenstvena  26.5. subota u 10 sati
     Niza: Omladinac - Mladost Čačinci
  Posljednja odigrana
        prvenstvena 19.5.2018.    
   Markovac: Željezničar- Omladinac Niza 6:2
   Strijelci: Petar Barišić i Noa Paska
  VETERANI:
  Slijedeća utakmica:
  Prijateljska -25.5. petak 18 sati
   Niza: Omladinac - Croatia Velimirovac
   Posljednja odigrana:
  prijateljska 18.5.2018.
    Niza: Omladinac -Đurđenovac 7:2
  Strijelci: 2x Tomica Barišić-Metalni i franjo Bodakoš, po 1x Mirko Pleša, Domagoj Liović i Ivica Komak.

  Za raspored svih utakmica veterana klikni  dolje na ikonu
    


  Treninzi: na igralištu 
  FACEBOOK
  MI SMO PRVACI

  Arhiva
   
  Index.hr
  Nema zapisa.