Blog - ožujak 2008
utorak, ožujak 25, 2008
Naše igralište je očito postalo zanimljivije životinjama nego ljudima, a kako i ne bi kad tako dobro izgleda, a sa druge strane naša igra nije ni za gledanje.

Danas su na njega navratile dvije rode koje sam uspio i uloviti kamerom. Nadam se da su došle ne samo kao glasnici proljeća uopće nego i dobrih vremena naših igara. A možda su došle i zbog stanja igrališta koje još izgleda kao kopački rit pa su zalutale. Voda se još dobrano zadržala na travnjaku, pa se isti lagano pretvara u močvaru. Sutra očekujem navalu žaba, skakavaca i komaraca. Drenaža nam je očito još jedna bolna točka na kojoj bi trebalo poraditi.

U nedjelju podsjećam da idemo u Vukojevce, kako se ovaj vikend prelazi i na ljetno računanje vremena termin utakmice je malo „kasnije“, u 16:30. Morati ćemo se pripaziti i da nas suci ne iskartoniraju (pogotovo Dankoš sa 2 žuta), jer kolo nakon ovoga nam dolazi Đurđenovac od kojih NE SMIJEMO izgubiti ako nam je život mio.

Ponuda za valjanje još uvijek stoji, javite se bez straha da je već povaljano jer naravno NIJE.

voZdra

Komentari

 • Ajd dobro, igrati ću i ja u nedjelju!!! (Zagorac 28.03.2008. 12:58)
 • znači, tri boda (vec 28.03.2008. 19:36)
 • A šta ako bude hladno???? Ili čak kiša??? (nk omladinac 28.03.2008. 21:42)
 • nkomladinacniza @ 04:59 |Komentiraj | Komentari: 0
  nedjelja, ožujak 23, 2008
  Bio je ovo Uskrs koji ću nadam se brzo zaboraviti. Cijeli dan sam se mučio da teren dovedem u što bolje stanje, a na kraju bolje da i nisam. Ujutro u 8h sam uklanjao krtičnjake i kopao jarke da voda koja se nakupila od silne kiše otekne, otišao na misu i iz crkve natrag na travnjak. Još dosta kopanja, pa stavljanje mreža i napokon obilježavanje. Prešao sam svaku travku prije utakmice, čak sam gurao ona kolica za obilježavanje i po vodi, ali kreč nekim čudom nije ostajao tamo gdje sam ja htio.

  I onda je oko 16h počelo ono što sam toliko priželjkivao. Utakmica protiv Brezika.
  Dobro smo ih pritisli od samog početka i gol u njihovoj mreži je visio u zraku. Kako je dobre dijelove terena prekrivala voda loptu je bilo jako teško kontrolirati. Ipak prvu dobru šansu upravo iz velike lokve na 14m od njihovog gola imao je Vec, ali je nesretnik pogodio desnu vratnicu. Ipak prvi smo postigli zgoditak u 25' i to Guja iz penala, kojeg je zaradio Sandokan. Udarac i nije bio nešto oštar, jer je i sama točka jedanaesterca bila u vodi, ali dovoljno da prevari njihovog vratara koji se bacio na lijevu stranu, a lopta je išla po samoj sredini gola. Gotovo je obranio, znam da ja bi jer se ne bih ni pomagao pa bi me pogodilo.
  Ali ono što je tipično za nas, protivnik nas je odmah kaznio u 29' iz kornera. Dobro ne direktno iz kornera jer smo prvi nabačaj nekako odbacili van 16m, ali uslijedio je udarac prema golu kojeg je Rudi blokirao i lopta se odbila ponovno do tog igrača u kutu koji je ovaj put uputio nisku loptu ispred našeg vratara, ovaj je kratko odbio točno u noge najbližem protivniku kojem sa 5m nije bilo teško realizirati zgoditak.

  Poluvrijeme je završilo sa 1:1, na poluvremenu nas je Toki nabrijavao u svlačionici, ali i to je bilo uzalud, jer unatoč našoj dominaciji cijelo drugo poluvreme, oni su bili ti koji su slavili. Gol nam je zabio Konjetičev sin (koji nam je ujedno bio pomoćni), također nakon nabačaja iz kornera, preciznim udarcem glavom u same desne rašlje našeg gola. Vec koji je stajao uz samoj stativi, koliko god visok bio nije to mogao dokučiti (baš je čovjek tragičan danas).

  I tako smo danas pokisli na Grbavici u svakom kontekstu. A osvanuti će valjda i nama sunce valjda ove sezone pa možda i pobijedimo nekoga. Znam da nije neka nada, a ni isprika, ali srećom je i naš izravan konkurent za pretposljednje mjesto koje nas ostavlja u ovoj ligi, Đurđenovac u ovom kolu izgubio. A ne bi škodilo da i održimo koji trening, „možda“ nam bude to koristilo u budućnosti.

  Pozdrav svima do iduće tekme (nedjelja, 16:30h u Vukojevcima)

  Podsjećam da sljedeći vikend i juniori počinju sa igrama, tj. u subotu, dečki pripremite se (vas 11).

  Subota: juniori: Omladinac-Mladost(St) = 16:00
  Nedjelja: seniori: Omladinac(Vu)-Omladinac(Ni) = 16:30

  Treninzi i dalje utorkom, srijedom i petkom u 16:30


  Komentari

 • Sretan Uskrs! Također više sreće na slijedećoj utakmici. Posjeti koji put blackmatrix.blog.hr (Black Matrix 23.03.2008. 22:14)
 • Svaka čast ovo za uređivanje e nemora ti bit bedara ..voda voda budisti prave slike tako da kamen ribaju a prašina pravi na tlu slike (kameje raznih boja) i kad završe budu do jaja pa ih pometu u minuti a za izradu treba ninimum 3 sata tak da kaj te briga
  A niza je uvijek imala brigu s tom vodom i kad ne pada... (Ronin 24.03.2008. 11:01)
 • nkomladinacniza @ 05:01 |Komentiraj | Komentari: 0
  Važnije od današnje utakmice je to da je danas i Uskrs, naš najveći blagdan stoga svim Nizanima: Sretan i blagoslovljen Uskrs!!! Provedite ga u mirno i svečano kako to i priliči.
  Provedite ga na jutarnjoj Sv. Misi, mislim da će biti i krštenje male Vanese, kćerke Milana i Silvije u sklopu nje, a popodne navratite na utakmicu na Grbavici.

  Igramo na domaćem terenu sa Brezikom u 16h, i očekujemo uz podršku domaće publike prvu pobjedu u drugom dijelu sezone. 3 boda bi i nama vjerojatno dala tračak nade prema uskrsnuću sa začelja tablice.


  Pozdrav

  Komentari

  Sretan uskrs svima ljudima i bog dao sreće svakom dobraom čovijeku na zemlji jer je uskrsnuo za sve.....zar ne? (kritičar ...pa neko vam m 23.03.2008. 14:29)
  nkomladinacniza @ 04:04 |Komentiraj | Komentari: 0
  Vidim da se u posljednje vrijeme javljaju razni komentatori na ovom blogu, dobro je to, barem znam da ne pišem ovo bez veze i da ovo ipak netko i pročita. Slobodno svi komentirajte, i vi koji samo čitate obavezno se priključite, jer svaki glas je važan i magarac i čovjek je pametnije od samog magarca(ja).
  Samo bilo bi dobro da se pritom i potpišete, jer neće vas nitko osuđivati zbog vašeg mišljenja, sva se mišljenja uvažavaju. (Dakle Mladene, Kuzo i svi vi ostali pišite do mile volje.)
  I ako već nekoga prozivate, što je slučaj u zadnjim komentarima „znamo već koga“, onda slobodno napišite i konkretna rješenja tih problema ili čak slobodno dođite do kluba i zamijenite te prozvane u njihovim funkcijama i poslovima. Svi ste vi članovi Omladinca i što god dobroga učinili za klub učinili ste i za selo dobro,a time i za sebe.
  A sad svi na igralište, valjda će nas vrijeme poslužiti, pa će ovo biti sjajna tekma za gledanje, valjda će i tribine ovaj puta biti suhe da se na njih može i sjesti. A i rezultat će u konačnici, nadam se, biti sjajan za nas. NIZA RULES


  Usput vam javljam da sam postao ujak ovaj tjedan, Kiki je rodila malu Lanu, pa vam svima želim da Uskrs provedete u sreći kao i naša obitelj (ne mislim ovaj put na Dom, već ova obitelj u I.G.K 29).

  A svi smo mi jedna family….. Roberts family


  Komentari

  Čestitam od srca i puno sreće i zdravlja i dao bog još 5 najmanje!!! (kritičar ...pa neko vam m 23.03.2008. 14:17)
  nkomladinacniza @ 01:06 |Komentiraj | Komentari: 0
  utorak, ožujak 18, 2008
  Možda je stvarno vrijeme da malo i treniramo, što mislite?????
  nkomladinacniza @ 05:07 |Komentiraj | Komentari: 0
  Tražim osobu dobre duše i pokretnog traktora da nam povalja igralište ovaj tjedan. Što prije to bolje, idealno bi bilo nakon ove kiše.
  Probao sam ja vući valjak, ali oslabio sam u posljednje vrijeme. Slabo me kod kuće hrane, a na domu još slabije.

  Za valjanje naravno dajemo poštenu naknadu + Osječko. Gdje češ bolje prilike za uživanje u uflaširanoj Dravskoj vodi. Molim vas ljudi, ne dopustimo da ime igrališta moramo proširiti uvećanicom.....Please

  Mrzim krtice

  Komentari

 • A zato ti subotom radiš kod blagajnice, dobra papica! (Zagorac 18.03.2008. 13:58)
 • sve je dobro kod blagajnice, pa i papica (bendjo 18.03.2008. 18:11)
 • postoji otrov i zamke za iste šta se prave ludi ovi iz nazovi uprave al glavno da se za alkohola ima i za žderanje e za to NAVEK ima i Floki svaka čast da se debili upola trude oko Omladinca ko ti oko stranice ,možda bi sve to skupa bilo bolje već sve sami napuhanci i licemjeri (čast izuzetcima) i neću napisat ko sam dokle god se budu pravili majmuni oni što se nazivaju upravom čudi me što crkva nije puna nedjeljom jer su gršnici da si ne budu to sprali 100 let (Znate vi dobro koje 21.03.2008. 13:43)
 • nkomladinacniza @ 04:08 |Komentiraj | Komentari: 0
  utorak, ožujak 11, 2008
  U nedjelju napokon počinje. Napokon će Omladinac i službeno početi nizati pobjede u ovoj našoj ligi. Kreće vrtoglavi rast na tablici, uzlet kakav ni Floky još nije vidio na kazaljci vage. Jedina razlika u ta dva eventa je što smo mi ograničeni bodovima, pa ćemo i "najveće" teško prešišati.

  Odigrali smo još i dvije pripremne prijateljske utakmice u međuvremenu, obje bez poraza i obje na veličanstvenoj Grbavici.
  Kućance smo u prošlu nedjelju (2.3.) pobijedili 5:0 (neka se javi onaj tko se sjeća kada je Niza zadnji put nekome zabila 5 puta), a sa Čaglinom smo u uzvratu ove subote odigrali s maksimalno minimalnim rezultatom.

  Treninzi se i dalje održavaju utorkom, srijedom i petkom u 16:30 i ako zapnemo na njima kao što smo i dosad, Markovac u nedjelju pada kao pokošen. Neće biti svjesni što ih je snašlo, morati ćemo im ponijeti i neko cvijeće kao ispriku za nanesenu duševnu bol.

  Predsjednik je spreman kao nikad do sad i upravo bi njegova forma mogla donijeti prevagu na našu stranu, a iz povjerljivih izvora (Mauhar, Čimby, Joka) saznali smo da oni zapravo drhte pred nama kao rimljani pred Galima sa Asterixom na čelu.

  Dakle, vidimo se najkasnije u nadjelju u 16h u Markovcu, gdje igramo sa dječacima Victorie.

  Post skriptum: umalo smo podijelili razpored utakmica za ovu polusezonu igračima prošle nedjelje, ali nismo zbog užasno kompliciranih gordijskih čvorova birokracije u našoj općini i tipičnoj zaboravljivosti jednog djelatnika.


  Pozdrav svim nizanima gdje god bili i koliko god u birtiji pili

  Komentari

 • Htio sam donijeti raspored utakmica na trening ali vas nisam uspio naći. Da li ste išli trčati do šume!? Benđo trebao bi napraviti anketu najpozitivnija i najnegativnija osoba kluba, vidim da bi ja bio najnegativnija, mašala! Ali prvo mjesto je prvo mjesto!!! (Zagorac 13.03.2008. 12:13)
 • Dobro pa imamo novog tajnika radoholičara!!! (Zagorac 17.03.2008. 13:32)
 • Ankete dosad nisu baš pokazivale reprezentativno stanje i mišljenje obićnog puka, jer neki glasaju čak dvaput. (bendjo 18.03.2008. 12:26)
 • nkomladinacniza @ 05:09 |Komentiraj | Komentari: 0
  Možda vas ovaj naslov podsjeća na nekada slavni poklik navijača Željezničara koji igra na manje poznatom istoimenom stadionu kao i mi "MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ", ali ne oni nas kopiraju jer ipak nisu nam Sarajlije ni do koljena.

  Imam i jednu vijest koja bi vas možda mogla potaći na nešto

  Priznanje legendi


  Na svečanosti na igralištu NK Liberasa, priznanje za 50 godina u nogometu, Tomislavu Sabliću, u ime uprave i igrača uručio je Marijan Melnik, predsjednik NK Libertasa. Legenda novljanskog sporta, Toša, kako ga od milja zovu, svoju sportsku karijeru započeo je 1954. godine u juniorskoj nogometnoj ekipi novljanske Lokomotive, na mjestu lijevog bočnog igrača. Igrao je Toša i u Slavoniji, Trokutu, a karijeru igrača završava u NK Jedinstvu. Sportskog duha, igra rukomet, šah, kugla. Kao trener Jedinstva uvodi klub u Slavonsku zonu, što smatra svojim najvećim sportskim uspjehom, a jedno vrijeme je i djelitelj pravde na terenu. Na poslovima oružara i domara održavanja nogometnom stadionu je 24 i pol godine. S domaćim nogometašima dijeli sve pobjede i poraze, kaže da mu je najdraži klub bio Trokut, a s Libertasom je od 1990. godine. - Zeleni teren nogometnog igrališta moj je drugi dom, no dođe vrijeme kada mlađi trebaju preuzeti poslove, kazao je Toša.
  (preuzeto negdje s neta)

  Što sam onda tek ja zaslužio??????


  Komentari

  Znaš ti dobro šta si zaslužio i gdje, al neću sad bit vulgaran.... (Rudy 13.03.2008. 09:25)
  nkomladinacniza @ 00:10 |Komentiraj | Komentari: 0
  SLJEDEĆA UTAKMICA

  SENIORI
  Slijedeća utakmica
  Prvenstvena - nedjelja 27.5. 17.30 sati
  Niza: Omladinac - slobodan 
  Posljednja odigrana:
  Prvenstvena 20.5.2018.
             Niza: Omladinac -Zagorac 1952 Beljevina 2:0
  Strijelci; 2x Mihael Mihić 
  PIONIRI
  Slijedeća utakmica:
  Prvenstvena 26.5. subota 16.30 sati
      Niza: Omladinac - Zoljan
       Posljednja odigrana
  Prvenstvena 19.5.2018.
   Klokočevci: Slavonija - Omladinac Niza 1:1
   Strijelac: Leon Budić
  POČETNICI U-10
  Slijedeća utakmica
  Prvenstvena  26.5. subota u 10 sati
     Niza: Omladinac - Mladost Čačinci
  Posljednja odigrana
        prvenstvena 19.5.2018.    
   Markovac: Željezničar- Omladinac Niza 6:2
   Strijelci: Petar Barišić i Noa Paska
  VETERANI:
  Slijedeća utakmica:
  Prijateljska -25.5. petak 18 sati
   Niza: Omladinac - Croatia Velimirovac
   Posljednja odigrana:
  prijateljska 18.5.2018.
    Niza: Omladinac -Đurđenovac 7:2
  Strijelci: 2x Tomica Barišić-Metalni i franjo Bodakoš, po 1x Mirko Pleša, Domagoj Liović i Ivica Komak.

  Za raspored svih utakmica veterana klikni  dolje na ikonu
    


  Treninzi: na igralištu 
  FACEBOOK
  MI SMO PRVACI

  Arhiva
   
  Index.hr
  Nema zapisa.