Blog - prosinac 2010
četvrtak, prosinac 30, 2010

      

     U subotu poslije mise (koja počinje u 10:00)  moći će tko želi uzeti svoj BESPLATAN primjerak dvd-a koji sadrži snimku proslave i film o fotomonografiji, kao i cd-a koji sadrži film Jedan dan života i slike s proslave.
DVD/CD-i će se nalaziti u sakristiji i u birtiji.
Ako ne spržim dosta primjeraka i još se ljudi javi, učiniti ću to naknadno, ili možete kopirati jedni od drugih.
Do sada je skupljeno 10 000 kn za novo dječje igralište prodajom knjiga, a prodaja je naravno u tijeku do isteka zaliha.
S pravim pripremama i gradnjom igrališta će se krenuti na proljeće kada vrijeme to dozvoli. 

KONTAKT ZA KUPNJU KNJIGE: Stephanie, e-mail sjug@vip.hr

nkomladinacniza @ 07:49 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, prosinac 25, 2010
 Sretan i blagoslovljen Božić svim mještanima našeg malenog, ali cool dragog sela i onima koji se osječaju nizaninom iako to zemljopisno nisu žele urednici ove malene stranice: Rudi, Ifo, Vec i Benđo


nkomladinacniza @ 00:09 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 23, 2010
Danas je jedan velik čovjek dobio još jednog nasljednika u nizu, tj. rodio se sin * 2. Čestitke roditeljima Željki i Goranu na ovom veličanstvenom uspjehu, NEKA NAM JE JOŠ JEDAN TIN ŽIV I ZDRAV.    Također, danas u našoj maloj mjesnoj školi priređen je doček posjeti pravog Djeda Mraza. Prisustovao sam to eventu i moram priznai da je bilo i više nego svečano. Nizanska djeca su me oduševila svojom maštovitošću  i zaigranošću. Djed Božičnjak je kao i svake godine bio spontan i zanimljiv. Nasmijao je sve prisutne mame zajedno sa dječakom koji ga je svojom opuštenošču pomalo i zasjenio, naravno, pogađate to može biti samo Ian, bravo dijete drago.  Po završetku dočeka Djeda Mraza od strane djece, drugospomenuti je podjelio svima nazočnima mlađim od 10 godina prigodne darove. Naravno, svima prema zasluzi.

   I na kraju da spomenem, a nije toliko važno. Večeras je ekipa Bujdinih sinova odigrala treću utakmicu na malonogometnom Božićnom turniru u Našicama i usprkos tome što nas je pojačao Tomo nismo uspijeli pobjediti. Izgubili smo 3:0, ali ovaj put svaki gledatelj bi priznao da rezultat nije realan, jer svojim ulaskom Benđo je u posljednje dvije minute na mjesto golmana uspio primiti čak dva smiješna gola. Bravo VGR.

   Sve u svemu, mislim da moramo priznati i biti ponosni što se u našem selu ipak nešto s vremena na vrijeme događa, a time oživljavamo i naše selo i sebe same za neko duže vrijeme i uspomene.

nkomladinacniza @ 00:16 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 21, 2010
Večeras okoli 7 o'clock ekipa Bujdinih sinova nastupila je na svojoj prvoj ovogodišnjoj utakmici na Božićnom turniru u Našicama.

Bila je to prosječna tekma sa od početka izvjesnim rezultatom. Protivnici, tj. ekipa AŠ Cilj je prvo povela, mi smo izjednačili golom Petranovića i to je bilo to što se nas tiče.  Bilo je još neizvjesnih par minuta kada se lomio rezultat kod 2:1 za Cilj, ali onda kada smo dobili treći gol greškom Benđe sve je išlo u jednom smjeru. Na kraju 5:1 za Cilj.

Moram zahvaliti navijačima koji su došl i nas podržati, mislim baš podržati, ne nam se nasmijati. Svaka čast. super ste.

Možda nećete vjerovati, ali rezultat utakmice smo zaboravili već pri ulasku u svlačionicu i prvim otvorenim pivom, tako da onaj tko ne sudjeluje nikad neće saznati kako se mi pri ovom dobro zabavljamo, znam da nam i sam Miro ne bi zamjerio.

nkomladinacniza @ 00:45 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, prosinac 19, 2010
Hvala svima koji su uvelićali ovaj događaj

U Nizi je, na prigodnoj svečanosti, obilježeno 100 godina ovog naselja, a tim povodom je predstavljena i knjiga, zapravo fotomonografija  u kojoj su na jednom mjestu objavljene stare fotografije i priče starijih mještana o povijesti Nize. Organizatori kažu kako im je cilj bio očuvati kratku ali bogatu povijest svoga mjesta za buduće generacije, ali i pridonijeti kvalitetnijem društvenom životu. Naime, prihod od prodaje ove knjige namijenjen je za izgradnju dječjeg igrališta u Nizi. S nekoliko prigodnih riječi nazočnima u Mjesnom domu obratio se Miroslav Čukić, zamjenik načelnika Općine Koška, a o knjizi su govorili autori Anamarija Jug i Ivica Bardy te stručna suradnica na ovom projektu, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak. Posjetitelji će moči razgledati i izložbu likovnih i literarnih radova učenika Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Područne škole Niza na temu "Moja Niza", a u glazbenom dijelu programa su nastupili članovi Mješovitog pjevačkog zbora Udruge Zagoraca "Kaj" iz Našica i ženska vokalna skupina Kulturno umjetničkog društva Koškani iz Koške. Od 18:30 prikazan je meksički film "Jedan dan života" iz 1950. godine, kao podsjetnik mlađim generacijama kako su se nekad njihovi roditelji, bake i djedovi zabavljali i u kakvoj su kvaliteti gledali filmove. Za kraj programa, organizirana je i zabava uz glazbeni sastav Lord.

Izvor: Našice.org

SLIKEEEEEEEEEEEEEE klikni ovdje, da tu, baš tu

KONTAKT ZA KUPNJU KNJIGE:Stephanie Jug 091 7894450, e-mail sjug@vip.hr

nkomladinacniza @ 03:01 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
petak, prosinac 17, 2010
Nakon kratkog dogovora i ove godine ekipa BUJDINI SINOVI će zaigrati na malonogometnom turniru, ekipu će činiti igrači koji su nastupali i prošle godine (osim ako netko bude spriječen), a vođe ekipe će biti naš izbornik IFO. Ovo je prigoda da zaigramo u novim dresovima koji su pribavljeni upravo za ovakve turnire i prigode.

Večeras su izvučene skupine u caffe baru Bricksu, a turnir započinje 18.12. u sportsko školskoj dvorani O.Š. Kralja Tomislava u Našicama. Naša ekipa je u skupini C i nastupa najvjerojatnije u ponedjeljak protiv ekipe A.Š. CILJ.

Iz svake skupine dalje idu po 3 momčadi, u daljnje takmičenje, tj. u nove skupine.

Ovim putem pozivam sve ljubitelje kluba i prijatelje našeg "BUJDE" da dođu podržati naše dečke kako bi ostali što duže u natjecanju.

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
1. Guravci 1. Sigurnost Osijek 1. Đezzeri 1. Motičina
2. C.B.Kod Silosa 2. Tic-Tac 2. A.Š. Cilj 2. Amon Raa
3. C.B. Izzy 3. C.B. Tončo
3. ABS 3. Gradska kavana
4. Amadeus
4. Sport caffe 4. Ura River 4. Udruga J.Knežević
5. Slav. ravnica 5. Burgy 5. Bujdini sinovi 5. C.B. Toni
Raspored utakmica C skupine

nkomladinacniza @ 22:54 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, prosinac 10, 2010
           Ovih dana i službeno privode se kraju pripreme za predstavljanje knjige „Fotomonografija 100 godina sela Niza“. Još nas čeka dosta posla oko uređena prostorija na domu i nekih sitnih detalja koje treba urediti, stoga molimo  dobronamjerne mještane da u srijedu navečer oko 17.00h. navrate do našeg mjesnog doma kao bi to svi zajedno zgotovili.

Što se tiče samog predstavljanja knjige (18.12. subota u 16.00h) planirano je da o značaju knjige i uvodnu riječ održi gđa.Silvija Lučevnjak voditeljica Zavičajnog muzeja u Našicama. a o samoj knjizi autori  Anamarija Jug i Ivica Bardy. Voditeljica cijelog događaja će biti Silvija Budić. Tokom predstavljanja nastupiti će KUD Koškani i mješoviti pjevački zbor udruge Zagoraca „Kaj“ Našice sa nekoliko skladbi. U prostorijama  Doma biti će također upriličena izložba likovnih i literarnih radova učenika Osnovne škola I.B-Mažuranić  područna škole Niza. U sklopu predstavljanja također je planirana i službena zahvala sponzorima i pokroviteljima ovog projekta.

    Nakon toga biti će prikazan meksički film „Jedan dan života“ iz 1950g. Film je to koji je 1960g prvi film  koji je prikazan u Nizi i pobrao je velike simpatije među tadašnjim mještanima. Upravo u spomen na taj događaj odlučili smo se na njegovo ponovno prikazivanje nakon 50 godina, ali ovaj put preko modernijeg medija, tj. projektora.

U večernji program uvrstili smo svirku (zabava) uz glazbeni sastav „Lord“ iz Našica.

Nadamo se dobrom odazivu mještana, kao i onih koji su porijeklom iz Nize, a žive negdje drugdje, upravo iz razloga što se nešto slično u našem selu vjerojatno nikad se nije događaloo.

      Napominjem da sva novčana sredstva od prodaje knjige i donacija biti će uložena u izgradnju dječjeg igrališta (ljuljačke,tobogani,klackalice i itd) kod Doma. Knjiga „Fotomonografija 100 godina sela Niza“ moći će se po cijeni od 100kn kupiti na dan predstavljanja na Domu u Nizi. Nadamo se da će sama knjiga biti dobro primljena kod svih pošto je to jedini službeni zapis o našem selu,  a i veća i starija sela u našoj okolici nemaju ništa slično.Ifo

nkomladinacniza @ 22:16 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 7, 2010
   Imam jednog frenda koji pokušava studirati. Trudi se iz petnih žila, ali mu ne ide. Zove se Tomo.

Taj maleni dječak s Balvančića poput Ivice Kičmanovića odupro se našem seoskom mentalitetu i ovagnuo u bijeli svijet. Skupio je svoje skromne stvari, spakirao kovčeg i s ono malo novca što su mu Pepi i Kaja ugurali u stražnji džep da ni ne zna, krenuo u avanturu našom metropolom. Već prvih dana njegova izbivanja, njegov djed Franc nije mogao podnijeti prazno dvorište, tu čemer i jad, pa se odao poroku. Jer ipak je Tomo prvi iz te loze Kuzminski koji se tako hrabro, poput Borisa Mikšića otisnuo u tuđinu ostvariti svoj „američki san“. I nije mu bilo lako, njegova višemjesečna izbivanja iz naše male zajednice sve su ga više obeshrabrivala i jednostavno se nije mogao koncentrirati na sve izazove koje su mu spremali zli KIF-ovci.  Tomo, znamo da ti nije lako, ali svi smo uz tebe. Budi ponos i dika, proslavi ime našeg sela i kluba tamo u Zagrebu. A onda kad se jednom vratiš kao diplomirani akademski građanin, moći ćeš poučavati nizansku dječicu nogometu i svim ostalim sportovima koje izučavaš. Tvoj djed, otac, brat, sestra, majka, djevojka i svi mi ćemo te dočekati kako i priliči. Bit će to fešta koja će se dugo pamtiti, vjerojatno će se popiti i nešto alkoholnih pića, iako ti i sam znadeš da od toga ne jačaju mišići, dapače slabe. Ali, evo neka, žrtvovati ćemo se u tvoje ime i u tvoju čast pa ćemo nekako na silu i popiti. Samo ti nama tamo uči. Vole te tvoji Nizani.

nkomladinacniza @ 22:48 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 2, 2010


Jučer je završeno  tiskanje Fotomonografije 100 godina sela Niza.Još svježa od grafičkih strojeva ali mogu Vam samo sad  reći da je sve napravljeno odlično i nadam se da će svi biti oduševljeni.Službena promocija knjige biti će održana 18 prosinca u Društvenom domu u Nizi uz nastupe KUD Koškani iz Koške  i pjevačka sekcija Udruge Zagoraca "Kaj" Našice .Za sada toliko a uskoro kad dogovorimo satnice i ostale detalje biti će sve objavljeno na ovim stranicama te putem plakata i nadam se Radija Našice.Ifo

Vidimo se?

Osim odlaska u dvoranu i promocije knjige koja nas očekuje, novitet u našem selu su i nove autobusne stanice koje su niknule u centru sela prošli tjedan. Bilo je i vrijeme da direktno vidimo neki pomak u gradnji ove naše magistrale koja prolazi kroz naše selo.

nkomladinacniza @ 21:13 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
SLJEDEĆA UTAKMICA

SENIORI
Slijedeća utakmica
Prvenstvena - nedjelja 27.5. 17.30 sati
Niza: Omladinac - slobodan 
Posljednja odigrana:
Prvenstvena 20.5.2018.
           Niza: Omladinac -Zagorac 1952 Beljevina 2:0
Strijelci; 2x Mihael Mihić 
PIONIRI
Slijedeća utakmica:
Prvenstvena 26.5. subota 16.30 sati
    Niza: Omladinac - Zoljan
     Posljednja odigrana
Prvenstvena 19.5.2018.
 Klokočevci: Slavonija - Omladinac Niza 1:1
 Strijelac: Leon Budić
POČETNICI U-10
Slijedeća utakmica
Prvenstvena  26.5. subota u 10 sati
   Niza: Omladinac - Mladost Čačinci
Posljednja odigrana
      prvenstvena 19.5.2018.    
 Markovac: Željezničar- Omladinac Niza 6:2
 Strijelci: Petar Barišić i Noa Paska
VETERANI:
Slijedeća utakmica:
Prijateljska -25.5. petak 18 sati
 Niza: Omladinac - Croatia Velimirovac
 Posljednja odigrana:
prijateljska 18.5.2018.
  Niza: Omladinac -Đurđenovac 7:2
Strijelci: 2x Tomica Barišić-Metalni i franjo Bodakoš, po 1x Mirko Pleša, Domagoj Liović i Ivica Komak.

Za raspored svih utakmica veterana klikni  dolje na ikonu
  


Treninzi: na igralištu 
FACEBOOK
MI SMO PRVACI

Arhiva
 
Index.hr
Nema zapisa.